“Flash Racing Latvia” un Valters Zviedris – ātrākie pēc “DeWalt GP” pirmās dienas (+ FOTO)

 
Agnis Krauja speciāli "iAuto" | 11.maijs 2019 6:26

Jau trešo gadu pēc kārtas Ziemeļeiropas zonas (NEZ) autošosejas sacensību sezona sākusies Biķernieku trasē, Rīgā. “DeWALT Grand Prix” pirmās uzvaras tika sadalītas jau piektdienas vakarā, kad sezonu iesāka “BMW Xtreme” un “Porsche GT3” klases, kurās sacenšas tikai Somijas un Igaunijas sportisti. Latvijas līdzjutējus ar sen nebijušu intrigu piesaista prestižās Ziemeļeiropas 6 stundu izturības čempionāta sacensības, kā arī atraktīvā “Legend Cars” klase, jo abās šajās autosporta disciplīnās mūsu sportisti pieteikuši sevi kā galvenos uzvaras pretendentus, piektdienas treniņbraucienos un kvalifikācijas braucienos uzrādot visātrākos apļa laikus.

Piektdien absolūti ātrāko apļa laiku 1:20.665 uzrādīja “Flash Racing Latvia” komanda ar “Lamborghini Huracan”, Biķernieku trases apli veicot ar vidējo (!) ātrumu 163.431 km/h. Viņu galvenie konkurenti NEZ 6h čempionātā – lietuviešu “CircleK” komanda ar “Porsche 911 GT3” iespēja 1:24.260. Otra latviešu komanda “Bruno Racing” ar “BMW 330 E46” sasniedza devīto rezultātu ar apļa laiku 1:32.424. Lai gan piektdien savus kvalifikācijas braucienus aizvadīja arī ātrās “Porsche GT3” un “V8 Thundercars” klases, nevienam no somu sportistiem neizdevās Biķernieku apli veikt ātrāk kā mūsu ”Flash Racing Latvia” komandai. Tommi Haru ar “Porsche GT3” sasniedza labāko laiku 1:21.349 (162.057 km/h), bet “V8 Thunder” klasē Toni Lahtenmeki uzrādīja 1:24.433 (156.138 km/h).

“Flash Racing Latvia” komandas pilots Artūrs Batraks piektdienas nobeigumā “iAuto” korespondentam pastāstīja, ka esot ļoti apmierināts ar šodien sasniegto rezultātu, lai gan iepriekš treniņos esot izdevies Biķernieku aplī uzrādīt vēl nedaudz labāku laiku. “Lamborghini Huracan” automašīna iegādāta šopavasar, lai sekmīgi piedalītos Ziemeļeiropas zonas sešu stundu izturības čempionātā un treniņu nolūkā – arī “Baltic Touring Cars” GT Pro klasē. Ar šo automašīnu “Lamborghini Super Trofeo” čempionātā iepriekš esot startējis Haralds Šlegelmilhs, tagad mašīna uzlabota startiem izturības sacensībās. Mērķis esot pieviekt lietuviešus un izcīnīt NEZ6H čempiona titulu.

Savukārt, “Legend Cars” klasē abos kvalifikācijas braucienos pārliecinoši ātrākais bija latviešu jaunais talants Valters Zviedris, uzrādot ātrāko laiku 1:33.446,  Biķernieku trases apli veicot ar vidējo ātrumu 141.078 km/h. Otrajā braucienā, līkumā uz starta taisni Valters uzbrauca trases apmalītei un nedaudz sabojāja sava auto piekari, tāpēc viņam šis brauciens beidzās priekšlaicīgi, taču tāpat neviens viņa sasniegto apļa laiku nepārspēja. Ātrākais no somiem apli veica 1:33.685. Pēc diviem braucieniem ceturto ātrāko laiku ir uzrādījis Uldis Timaks, bet piekto – Jānis Horeliks.

Protams, par ātrākajiem apļa laikiem treniņbraucienos vēl medaļas, kausus un šampanieti nevienam nedod, tātad mūsējiem galvenais – sacensību braucieni - vēl priekšā, taču cerības sit nebijuši augstu vilni.  Varbūt tiešām šoreiz Latvijas sportistiem pirmo reizi vēsturē izdosies pieveikt lietuviešus autošosejas izturības sacensībās? Un, kāpēc gan lai kāds no mūsējiem neatkārtotu Ulda Timaka pagājušā gada panākumu “Legend Cars” klasē, atstājot aiz sevis visus somus?

Rīt, sestdien, 11. maijā, “DeWALT Grand Prix” sacīkstes sāksies plkst. 10:00 ar “Legend Cars” pirmo braucienu. Pēc “BMW Xtreme” “Porsche GT3” braucieniem sezonu atklās arī eksotiskā “V8 Thundercars” klase, kuru pārstāvēs astoņi somu sportisti. Dienu noslēgs “saldais ēdiens” – plkst. 14:00 sešu stundu ilgā NEZ6H sacīkšu braucienā dosies 26 komandas – līdz šim lielākais mašīnu skaits, kas vienlaicīgi sacentīsies izturības braucienā. Starp daudzajām lietuviešu komandām uz starta būs arī trīs ekipāžas no Somijas, divas no Latvijas un viena no Igaunijas.

Svētdien sacīkstes sāksies plkst.12:00 ar “Legend Cars” trešo braucienu, kam sekos “V8 Thundercars”. Pēc tam sacentīsies aizraujošā “Baltic Touring Car” klase, kurā šobrīd pieteikušies 23 dalībnieki ar ekskluzīviem un ātriem spēkratiem.  Starp lietuviešiem un somiem uz starta izies arī latviešu braucēji – pagājušā gada vicečempions Roberts Rode “Nissan 200 SX”, Atrūrs Batraks ar “Lamborghini Huracan”, kā arī Jānis Hāns ar “Subaru Impreza” un Jānis Vanks ar “Opel Astra”.

2018. gada čempions GT klasē, pieredzējušais Somijas autosportists Marko Rantanens, pirms sēsties pie stūres savam “Lamborghini Gallardo”, jau piektdien paziņoja, ka esot šeit ieradies pēc savas kārtējās uzvaras. Taču šogad ne mazāk iespaidīgi auto - “Lamborghini Huracan”- ir arī mūsu Atrūram Batrakam un lietuvietim Egidijam Gutaravičam, kuram šīs būs pirmās sacīkstes Biķernieku trasē. “Baltic Touring Cars” klasē startēs arī citas ekskluzīvas automašīnas - “Porsche 911 GT3 Cup”, “Renault Megane Trophy”, “Chevrolet Corvette C6”, “Ford Mustang”, “Mercedes-Benz C63 AMG”, “Chevrolet Camaro”, tā ka noteikti būs ko redzēt!

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti