“Flash Racing Latvia” piedzīvo neveiksmi sezonas pirmajā NEZ izturības čempionāta posmā Biķerniekos

 

Foto: Publicitātes attēls

BATCC | 12.maijs 2019 8:49

“DeWALT Grand Prix” posma sešu stundu izturības sacīkstes (NEZ6H) tika aizvadītas tiešām karsti - ar “Flash Racing Latvia” jaunā Lamborghini aizdegšanos un citiem spriedzes pilniem momentiem.

Uz pjedestāla pirmajā dienā kāpa vairāki latviešu sportisti – Uldis Timaks ( “Legend Cars”), Valters Zviedris (“Legend Cars”) un “Bruno Racing Team” (NEZ6H).

Latviešu “Flash Racing” komanda sacīkšu dienu Biķernieku trasē iesāka lieliski -  uzvara NEZ6H sacīkšu kvalifikācijā, uzrādot ātrāko apļa laiku 1:19,146. Diemžēl sacīkstes beidzās neveiksmīgi. “Flash Racing Latvia”, atrodoties pārliecinošā sacīkšu līdepozīcijā, pēc gandrīz trīs trasē pavadītajām stundām izslīdēja un viegli ietriecās apmalē, bet spēja atgriezties trasē, lai aizbrauktu līdz servisa parkam. Tika veikti nelieli tehniski uzlabojumi un komanda atgriezās trasē. Iebraucot uzpildīt degvienu, automašīna aizdegās un, to dzēšot, Biķernieku trasi pārņēma pamatīgi dūmi. Sacīkstes “Flash Racing Latvia” bija beigušās, bet komanda ir apņēmības pilna automašīnu savest kārtībā, lai rīt Artūrs Batraks varētu startēt “Baltic Touring Car GT PRO” klasē.

Trešo vietu A3000 klasē izcīnīja “Bruno Racing Team” ar braucējiem Nikolaju Grjazinu, Gariju Rožkalnu un Andri Kronīti sastāvā. Komandai sacīkšu gaitā radās tehniskas problēmas – pievīla automašīnas aizmugurējais reduktors, kas neļāva pacīnīties par augstākām vietām gan kopvērtējumā, gan klasē.

Uzvaru pirmajā Ziemeļeiropas sešu stundu izturības čempionāta posma kopvērtējumā izcīnija lietuviešu “Circle K MilesPLUS Racing Team”, otrajā vietā finišēja “Dream 2 Drive PRO”, trešie “Mv Sport”. A2000 klasē ātrākie bija “ACAP Racing”. A3000 klasē uzvaru izcīnija “Mažeikiu Auto Sporto Klubas”. A3000+ pirmajā vietā “Telsiu Statyba”. Diesel kasē uzvarēja “Redus LT”. GT AM kasē ātrākie bija “Techninis Projektas-Viada”. GT PRO klasē pirmajā vietā “Circle K MilesPLUS Racing Team”. Jaunajā TCR klasē uzvaru svinēja “Dream 2 Drive PRO” komanda.

Otrās “DeWALT Grand Prix” dienas sprinta distances sacīkstēs par “Legend Car” kausiem cīnījās deviņi dalībnieki. Ātrākais pirmajā braucienā bija soms Filips Miemois, aiz sevis atstājot Johanu Ahoku un Valteru Zviedri. Otrajā braucienā uzvaru izcīnija Johans Ahokas, otrajā vietā finišēja Uldis Timaks, trešais Jonas Vartiainens.

“Porsche Sprint Challenge” ātrākais bija Tomi Haru, otrajā vietā igaunis Raivo Tamms, trešais Luka Nurmi.

“T8 Thundercars” klasē pirmajā braucienā soms Anti Punkari nesavaldīja automašīnu, izslīdēja no trases un atsitās pret aizsargsienu. Sportists nav cietis.  Arī vienīgais Ford Mustang ar Jarko Tahtinenu pie stūres līdz finišam netika, automašīnas defektu dēļ nācās izstāties. Pirmo vietu braucienā ieņēma Tonijs Lahtenmaki, otrajā vietā palika soms Pēteris Blomkvists, trešais pēc pirmā brauciena Mika Makinens.

Noslēdzošajā sacensību dienā, 12. maijā, būs iespēja just līdzi “Legend Cars”, “V8 Thundercars”, jaudīgajai ”Baltic Touring Cars” klasei un vēsturiskajām VAZ, Volga, Formula. Tiešraide – “Sportacentrs TV”, “LMT Straume” un oficiālajā čempionāta Facebook lapā “Baltic Touring Car Championship”.

“DeWALT Grand Prix” dienaskārtība:

Svētdiena, 12. maijs

12:00-12:25   Legends 3. brauciens

12:35-13:05   V8 Thundercars 2. brauciens

13:15-13:40   Baltic Touring Cars 1. brauciens

13:50-14:15   TCR 1. brauciens

14:30-14:55   Volga 1. brauciens

15:10-15:35   VAZ 1. brauciens

15:50-16:15   Formula Historic 1. brauciens

16:25-16:50   Baltic Touring Cars 2. brauciens

17:00-17:25   TCR 2. brauciens

17:35-18:00   Volga 2. brauciens

18:10-18:35   VAZ 2. brauciens

18:45-19:10   Formula Historic 2. brauciens

19:30 Apbalvošanas ceremonija

 

Foto: Publicitātes attēls

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 3

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti