Hamiltons startā apsteidz Botasu un izcīna uzvaru Spānijas Lielās balvas izcīņā

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 12.maijs 2019 17:14

Britu pilots Lūiss Hamiltons no "Mercedes" vienības svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta piektajā posmā - Spānijas "Grand Prix".

Hamiltons startā apsteidza savu komandas biedru Valteri Botasu no Somijas, abiem "Mercedes" braucējiem divvadībā noturoties līdz pat finišam. Finišā Hamiltons savu komandas biedru apsteidza par aptuveni trim sekundēm.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja nīderlandietis Makss Verstapens ("Red Bull"), kurš startā apsteidza vācieti Sebastjanu Fetelu no "Ferrari" vienības. Aiz pirmā četrinieka bija Monako braucējs Šarls Leklērs ("Ferrari"), kamēr pirmo sešinieku noslēdza Pjērs Gaslī no Francijas ("Red Bull"), šiem sportistiem finišējot vietās, kādās uzsāka sacensības.

Pēc brita Lendo Norisa ("McLaren") avārijas 13 apļus pirms finiša trasē devās drošības mašīna, kurai nobraucot malā, pilotiem bija iespējas pacīnīties par augstākām vietām, taču pirmais sešinieks palika nemainīgs.

Savukārt septīto vietu izcīnīja "Hass" dāņu pilots Kevins Magnusens, astotais bija "McLaren" spāņu braucējs Karloss Sainss juniors, devīto vietu ieņēma krievs Daniils Kvjats ("Toro Rosso"), bet pie punkta tika Romēns Grožāns ("Haas").

"Mercedes" piloti izcīnījuši dubultuzvaras visos piecos šīs sezonas pirmajos posmos.

Pēc svētdien izcīnītās uzvaras Hamiltons atgriezies kopvērtējuma līderpozīcijā, turklāt par ātrāko apli brits nopelnījis vienu papildu punktu. Viņš piecos posmos iekrājis 112 punktus, kamēr otrais ar 105 punktiem ir Botass. Tālāk ar 66 punktiem seko Verstapens, trešais ar 64 punktiem ir Fetels, bet piektajā vietā ar 59 punktiem ir Leklērs.

Sestais posms notiks pēc divām nedēļām Monako.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti