Artūrs Batraks un Roberts Rode izcīna uzvaras Baltijas autošosejas sezonas atklāšanā “DEWALT Grand Prix” 2

 

Foto: Raimonds Volonts

BATCC | 13.maijs 2019 9:49

Vakar, 12. maijā, tika aizvadīta noslēdzošā “DEWALT Grand Prix” diena Biķernieku kompleksajā sporta bāzē, kad starts tika dots noslēdzošajiem NEZ, kā arī Baltijas autošosejas čempionāta un “Dzintara aplis” braucieniem.

Artūrs Batraks un Roberts Rode izcīnīja uzvaras “Baltic Touring Car” klasē, savukārt Valters Zviedris un Uldis Timaks kāpa uz goda pjedestāla NEZ “Legend Car” klasē.

Dienas sākumā trešajā un noslēdzošajā braucienā devās “Legend Car” klases dalībnieki, tostarp arī pieci latviešu sportisti. Cīņā par pozīcijām sadursmē iekļuva Jānis Horeliks un Mārtiņš Steinerts. Steinertam nācās palikt turpat Biķernieku trases zālājā, bet Jānim Horelikam izdevās savaldīt automašīnu un turpināt braucienu. Līdz pēdējiem metriem cīņa par pirmo vietu trešajā braucienā notika starp somu Filipu Miemois un Valteru Zviedri, par dažiem metriem finišā pārāks šoreiz bija Filips Miemois. Trešo vietu izcīnīja Uldis Timaks.

V8 Thundercars klasē noslēdzošajā “DeWALT Grand Prix” dienā dramatiskā un sīvā cīņā Petri Blomkvistam trīs minūtes līdz brauciena beigām izdevās apdzīt Toniju Lahtenmaki un izcīnīt pirmo vietu. Trešais finišā vēl viens somu braucējs Mika Makinens.

Baltijas pirmajās TCR klases sacīkstēs pārāks abos braucienos izrādījās pieredzējušais lietuviešu autosportists Ramūnas Čapkauskas. Otrajā vietā divu braucienu summā finišējā igaunis Matias Vahtels, bet trešais Julius Adomavičius.

Noslēdzošās sacīkšu dienas vieni no gaidītākajiem bija “Baltic Touring Car” klases braucieni. Kvalifikācijā ātrāko laiku uzrādīja iepriekšējā dienā uguns liesmās cietušais Artūra Batraka Lamborghini Huracan. Pirmajā braucienā Artūrs Batraks bija stabilā līderpozīcijā, bet nedaudz pirms brauciena beidzām saslīdēja, kas viņam maksāja pirmo vietu. Tomēr otrā brauciena stabilais sniegums viņam ļāva izcīnīt ilgi gaidīto GT PRO klases uzvaru. Otrais šoreiz Raivo Tamms (Porsche GT3), trešais Egidijus Gutaravicus (Lamborghini Huracan).

Robertam Rodem (Nissan 200sx) izdevās veiksmīgs otrais brauciens, kas viņam ļāva iegūt pirmo vietu Baltic GT-AM klasē, aiz sevis atstājot lietuvieti Robertas Kupčikas ar Porsche Caymann GT4. BTC1 klasē pirmo vietu ieguva Marius Miskunas, otrajā vietā palika Andrius Keblis, trešais – Jānis Vanks. BTC2 klasē ātrākais bija Denis Perlovs no Krievijas.  

 “Dzintara aplis” VAZ klase kā vienmēr nelika vilties. Sānslīdes, asas cīņas un lielisks sezonas pirmais posms. Kā vienmēr stabilu sniegumu rādīja un pirmo vietu VAZ1600 klasē ieguva Pēteris Laipnieks, otrajā vietā Harijs Ulpe, kurš šosezon no VAZ 1300 klases pārgājis un VAZ 1600, trešajā vietā Matīss Mežaks. VAZ 1300 klasē ātrākais bija Ģirts Vecvanags, otrajā pozīcijā palika Jevgēnijs Trušins, trešais Guntis Mucenieks.

Volga klasē uzvaru izcīnīja Jānis Grope, otrajā vietā finišēja pieredzējušais Andrejs Paupers, bet trešais pēc pirmā posma Aleksands Čuhrovs.

Otrā Formula klases brauciena sākumā tēvs ar dēlu Jāks un Tāvi Kūli, iebraucot ozola līkumā, saķērās un izslīdēja no trases. Sacīkstes tika pārtrauktas. Divu braucienu kopsumā pirmajā vietā “Formula Mondial” klasē stabili līdz pat finišam nobrauca Andris Griķis, otro vietu izcīnīja igaunis Tāvi Krons, trešajā vietā Indulis Rukuts. Formula Easter klasē labākais bija Raitis Mūrnieks, aiz sevis atstājot Itālo Alsiņu un Robertu Tomu.

Atbalsta iAuto!

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Yukki 13.maijs 2019 11:06
1 0 Atbildēt

Iedomājos, kā abi mājās dabūja iekšās no ģimenes galvas!

"Formula klases brauciena sākumā tēvs ar dēlu Jāks un Tāvi Kūli, iebraucot ozola līkumā, saķērās un izslīdēja no trases. Sacīkstes tika pārtrauktas."

Protams, ka ir jācīnās gan tēvam ar dēlu un brāļiem, bet ne jau tā, ka brutāli cieš inventārs un tiek apdraudēta veselība!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 3

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti