Vēsturiskās autošosejas braucēji atklāj sezonu Biķerniekos

 

Foto: Publicitātes attēls

4Rati | 15.maijs 2019 8:15

Ar aizraujošām cīņām svētdien, 13.maijā, Biķerniekos tika atklāta vēsturiskās autošosejas seriāla “Dzintara aplis” 2019.gada sezona. Sacensību “DeWALT Grand Prix 2019” noslēdzošajā dienā te trasē devas VAZ, Volgas un vēsturiskās Formulas.

Sezonas atklāšanas posmā viskuplāk pārstāvēta bija VAZ klase. VAZ 1600 vērtējumā pārliecinoši ātrākais bija Pēteris Laipnieks, kurš izcīnīja uzvaru abos braucienos. Uz pjedestāla nākamā pakāpiena stājās Harijs Ulpe, kurš šogad debitēja VAZ 1600 klasē un apstiprināja, ka VAZ 1300 klases pieredze ir pareizs solis braucēju attīstībai. Trešajā vietā šoreiz ierindojās 2016.gada čempions Matīss Mežaks.

VAZ 1300 klasē pārliecinoši pirmā vieta Ģirtam Vecanagam. Starp  Jevgēniju Trušinu un Gunti Mucenieku izvērtās spraiga cīņa par otro vietu. Sportisti  daudzu apļu garumā mainīja pozīcijas un priekšpēdējā aplī sadūrās, piedzīvot avāriju. Šī sacensība noslēdzās ar Jevgēnija pārsvaru, Muceniekam saņemot 20 sekunžu  sodu.

Volga klases brauciens skatītājiem arī šoreiz nelika vilties,jo cīņa par pjedestālu turpinājās līdz pat finišam. Uzvaru šoreiz izcīnīja Jānis Grope –viņš bija ātrākais abos braucienos . Veiksmīga atgriešanās trasē ar šo sacīksti izdevās  Andrejam Pauperam, kuram otrā vieta, savukārt trešo vietu ieguva Aleksands Čuhrovs, kurš otrajā braucienā piedzīvoja sadursmi ar Normundu Dobumu.

Savukārt Volga 406 vērtējumā pirmā vieta Jānim Tomsonam, otrais Arnis Zekunde un kā trešais abu braucienu kopsummā ierindojās Andrejs Kuzņecovs.

 “Formula Mondial” klasē konkurentiem nepanākams bija Andris Griķis , viņš uzstādīja arī savu personīgo trases apļa rekordu, otrajā vietā igauņu braucējs Tāvi Krons. Pjedestālu noslēdza Indulis Rukuts, kuru otrajā braucienā piemeklēja tehniskas problēmas, taču Rukutam izdevās finišēt un nosargāt trešo vietu. Jāatzīmē, ka sadursmi šajās sacensībās piedzīvoja tēvs un dēls Tāvi un Jaaks Kūli, kuri, saduroties “Elkoņa” līkumā ieslīdēja akmeņos un vairs nevarēja turpināt sacīksti.

Vēsturiskās Formulas “Easter” pirmais finišu sasniedza Dzintara aplis debitants Raitis  Mūrnieks, kurš pirmo reizi devās Biķernieku trasē ar jaunuzbūvēto Formulu.  Otrajā vietā Itālo Alsiņš, aiz sevis atstājot Robertu Tomu.

 Nākamās “Dzintara apļa” sacensības notiks pēc mēneša, 16.jūnijā un tās pēc 10 gadu pārtraukuma tiks aizvadītas Biķernieku trases moto aplī.

 „Dzintara aplis” 2019. gada kalendārs:

1.posms – Rīga, “Biķernieki”, 10.- 12.maijs
2.posms – Rīga, “Biķernieki”, 16.jūnijs
3.posms – Rīga, “Biķernieki” , 6.jūlijs
4.posms – Rīga, „Biķernieki”, 16.-18.augusts
5.posms – Pērnava, “Auto24ring”, 1.septembris

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti