Rokāde F-1 kvalifikācijā - Monako "GP" no pirmās pozīcijas šoreiz startēs Hamiltons

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com

Nozare.lv | 25.maijs 2019 20:18

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas sestā posma - Monako "Grand Prix" - kvalifikācijas braucienā dubultuzvaru sestdien izcīnīja "Mercedes" komandas braucēji brits Lūiss Hamiltons un Valteri Botass no Somijas.

Hamiltons labāko rezultātu uzrādīja pēdējās sesijas beidzamajā aplī, kad uzstādīja jaunu trases rekordu, apli izbraucot vienā minūtē un 10,166 sekundēs. Viņa komandas biedrs soms Botass atpalika par 0,086 sekundēm, bet trešo vietu ieņēma nīderlandietis Maks Verstapens ("Red Bull"), līderim zaudējot 0,475 sekundes.

Karjeras laikā Hamiltons kvalifikācijā uzvarējis jau 85 reizes.

Uzreiz aiz pirmā trijnieka palika vācietis Sebastjans Fetels ("Ferrari"), viņam sekoja francūzis Pjērs Gaslī ("Red Bull"), bet labāko sešinieku noslēdza dāņu pilots Kevins Magnusens no "Haas" vienības. Septītais finišēja austrālietis Daniels Rikjardo ("Renault"), astotais bija Krievijas pilots Daniils Kvjats ("Toro Rosso"), bet devīto un desmito vietu attiecīgi ieņēma spāņu braucējs Karloss Sainss juniors ("McLaren") un anglis Aleksandrs Albons ("Toro Roso").

Neizskaidrojamu kļūdu pirmajā kvalifikācijas sesijā pieļāva "Ferrari" komanda, kura dažas minūtes līdz brauciena beigām trasē atpakaļ neizlaida savu jauno talantu Šarlu Leklēru, kurš pēc pirmās kārtas ierindojās 16.vietā, līdz ar to svētdienas Lielās balvas braucienu viņš uzsāks no šīs pozīcijas. Tas krietni iespaido viņa cerības par pjedestālu, jo šaurajā Monako trasē veikt apdzīšanas manevrus ir ļoti sarežģīti.

Monako Lielās balvas izcīņa būs svētdien.

Šajā posmā F-1 komandas startē ar vairākām norādēm, pieminot nupat aizsaulē aizgājušo leģendu Nikiju Laudu. Austrijas pilots pēc braucēja gaitām vairākus gadus strādāja ar "Mercedes" komandu un boksos nereti bija redzams ar sarkanu naģeni. Godinot leģendāro pilotu, vairākas komandas un braucēji Monako sacīkstēs startē ar speciāliem uzrakstiem un krāsojumu gan uz formulas, gan savām ķiverēm, tādējādi pieminot Laudu.

"Mercedes" piloti ir izcīnījuši dubultuzvaras visos iepriekšējos piecos šīs sezonas posmos.

Līderis Hamiltons piecos posmos iekrājis 112 punktus, kamēr otrais ar 105 punktiem ir Botass. Tālāk ar 66 punktiem seko Verstapens, trešais ar 64 punktiem ir Fetels, bet piektajā vietā ar 57 punktiem ir Leklērs.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Hyundai ST1 – komerctransports mazajiem uzņēmējiem

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai izstrādājis minivenam Staria līdzīgu daudzfunkcionālu furgoniņu "Service Typ 1", ko varēs izmantot dažādu kravu transportēšanai. Lasīt vairāk

 

Šī auto cena patīkami pārsteidz! Bet vai tas ir vienīgais...? (+VIDEO) 3

Mūsu rīcībā ir kāds līdz šim Latvijā vēl neredzēts auto. To izmēģināt aicināsim mūsu uzticamo draugu, radio dīdžeju un kvēlu autoceļotāju Egonu Reiteru. Lai maksimāli koncentrētos uz šī auto tehniskajiem dotumiem un gaitas komfortu, Egonu automobilī mēs iesēdināsim ar aizsietām acīm un līdz pat brauciena beigām neatklāsim viņam šī auto nosaukumu. Lasīt vairāk

 

Satiksmes autobusa un vieglās automašīnas sadursme Rīgā (+ FOTO) 25

Rīgā, Zolitūdē, Gramzdas un 15.līnijas krustojumā šodien, 15. martā, notikusi sadursme starp satiksmes autobusu un vieglo automašīnu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti