ABC Race 2. posms noslēdzies ar asām cīņām, spriedzi un avārijām (+ FOTO)

 

Foto: Publicitātes attēls

ABC Race | 12.jūnijs 2019 13:07

Pirmdienas, 10. Jūnija, pievakarē Biķernieku kompleksajā sporta bāzē norisinājās autošosejas budžeta klases “ABC Race” otrais posms.

Pretēji sezonas pirmajm posmam, laikapstākļi lutināja ar sausu trasi. 17 Dalībnieku konkurencē pirmo vietu izcīnīja Kristaps Laipnieks ar Honda Civic, aiz sevis atstājot Viesturu Ozolu ar Renault Clio un Artūru Cabuli ar Mitsubishi Colt.

Drāma iesākās vēl pirms brauciena starta, kad iesildošajā aplī Martas Starkas vadītais Rover 214 motors atteicās strādāt un ar lielu dūmu mutuli apstājās trases malā un diemžēl Martai ar to sacensības beidzās pat nesākoties, bet galva augšā! motors tiks salabots un Marta startēs nākamjos ABC Race posmos.

Pirmajā braucienā ar skaistu cīņu parūpējās Kristaps Laipnieks (Honda CIvic) un Viesturs Ozols (Renault Clio), no starta līdz finišam braucot viens pie otra un cīnoties par pirmo pozīciju katrā no Biķernieku trases ātrājiem pagriezieniem. Neiztika cīņas par zemākām vietām, Artūrs Virbulis (Pegeout 106), Krišjānis Rolis (Mitsubishi Colt),  Regnārs-Mozga Kļaviņš (Honda Civic), Jānis Sondors (Honda Civic) un Gints Pabērzs (Opel Corsa) līdz pat brauciena beigās turējās cits citam pie bampera un dažbrīd pat pastumjot viens otru.

Otrais brauciens no līderu skata punkta tika aizvadīts mierīgi izretojoties jau pēc brauciena starta, taču visa jautrība notika iepriekšminēto kungu starpā. Turpinājās cīņas savā starpā, segšanās, uzbrukuma manevri un spriedzes ietekmē pieļautas kļūdas. Kad jau likās, ka Regnārs-Mozga Kļaviņš (Honda CIvic) apsteigtu priekšā esošo Artūru Virbuli (Pegeout 106), Regnārs bremzēšanā pirms elkoņa kļūdījās un izbrauca ārpus trases, kas viņu atmeta par pozīciju uz atpakaļu un iesaistījās cīņā ar Jāni Sondoru (Honda CIvic), kurš jau motormuzeja līkumā vainagojās ar saķeršanās. Abas Hondas saķērās viena ar otru un graciozi ieslīdēja zālē un par laimi, gan abi dalībnieki, gan abu mašīnas smagi necieta šajā incidentā. Diemžēl abi neturpināja braucienu, taču emocijām bagātie vīri smej par veiksmīgo “Baleta” paraugdemonstrējumu.

“ABC Race” ir kā pirmais solis lielajā autošosejā, tādēļ viens no būtiskākajiem seriāla elementiem ir izmaksas. Lai tās samazinātu, sacensībās ar vienu automobili ir iespējams startēt diviem pilotiem, katram aizvadot vienu no braucieniem. Šo iespēju izmantoja četras ekipāžas, līdz ar to, uz starta stājoties 13 automašīnām, par uzvaru, pjedestālu un punktiem cīnījās 17 dalībnieki.

Starta vietu secība autošosejas budžeta klasē tiek izlozēta pirms sacensībām, t.i. pilots izvelk savu pirmā brauciena starta vietu, bet otrā brauciena starta secība ir tieši pretēja pirmajam (ja pirmajā braucienā startē kā pirmais, tad otrajā – no beigām). Automašīnu līdzīgā veiktspēja (minimālais svars tiek noteikts pēc jaudas rādītājiem) kopā ar lietainajiem apstākļiem un starta vietu izlozi gan braucējiem, gan skatītājiem solīja aizraujošus divus braucienus

Jau šajā nedēļas nogalē 16. Jūnijā “ABC Race” klase izies uz starta Rīgas Motormuzeja kausā, aizvadot kopīgas sacensības ar vēsturiskās autošosejas seriāla “Dzintara Aplis” un “Youngtimer Cup” dalībniekiem.

Taču Kluba organizētais 3. Posms tiks aizvadīts 8. Jūlijā.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti