“Flash Racing” ar dramatisku noslēgumu finišē otrie Somijā (+ FOTO)

 
BATCC | 16.jūnijs 2019 20:10

15. jūnijā Botniaring trasē Somijā norisinājās Ziemeļeiropas zonas izturības čempionāta (NEZ6H) otrais posms, kurā uz starta stājās latviešu komanda “Flash Racing”.

Diemžēl sacīkšu noslēgumā, atrodoties līderpozīcijā, komanda pazaudēja uzvaru braucienā motora defekta dēļ, tomēr spēja nosargāt otro pozīciju gan kopvērtējumā, gan klasē (GT PRO).

“Flash Racing” (Lamborghini Huracan) komanda, kuras sastāvā startēja Artūrs un Vilnis Batraki un igaunis Miks Mātens, uzrādīja ātrāko laiku kvalifikācijā un startēja no pirmās pozīcijas.

Sacīkšu sākumā latviešu komanda izvirzījās sacensību vadībā, tomēr lietuviešu “CircleK milesPLUS” (Porsche GT3) komanda neļāva “Flash Racing” komandai aizbēgt pārāk tālu un komandas brauciena laikā vairākas reizes apmainījās līderpozīcijām.

Pusotru stundu pirms sešu stundu brauciena noslēguma cīņa izvērtās starp Artūru Batraku un Jonasu Gelžini. Artūram Batrakam izdevās nosargāt līderpozīciju, tomēr pēc degvielas uzpildes un braucēju maiņas lietuvieši pārņēma sacensību vadību. Kā pēdējais “Flash Racing” komandā startēja Miks Mātens un viņš ātri vien panāca “Circlek milesPLUS” braucēju  un apdzina to. Uzvara izskatījās kā ar roku aizsniedzama, tomēr tikai 15 minūtes pirms sacensību noslēguma, “Flash Racing” Lamborhini motors sāka pamatīgi dūmot un no tā parādījās liesmas. Igauņu sportists apstājās trases malā un komandas auto uz slēgto parku tika nogādāts vilkšus.

“Es nevēlējos riskēt, redzot, ka no motora pacēlās dūmu mākonis, bet ar visu to mums izdevās nosargāt otro pozīciju kopvērtējumā. Vismaz esam finišā,” pēc sacīkstēm komentēja Miks Mātens.

Latviešu komandai izdevās saglabāt otro vietu, jo sacensību gaitā abas līderu komandas bija atrāvušās tālu no pārējām komandām.

Nākamais izturības sacensību posms norisināsies “Riga Summer Race” sacensību ietvaros 17. un 18. augustā. Rīgā, Biķernieku trasē.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti