Pēc izmaiņām protokolā Jānis Baumanis Norvēģijā pakāpjas uz trešo vietu (labots šorīt, 8.00)

 

Foto: Tom Banks

Aldis Putniņš | 16.jūnijs 2019 20:13

Pēc izmaiņām sacensību protokolā un Antona Marklunda diskvalifikācijas Jānis Baumanis pakāpies uz trešo vietu.

Lietus īstajā brīdī
Pateicoties lieliskam sniegumam sestdien notikušajā otrajā kvalifikācijā, šīs dienas pirmo braucienu Baumanis aizvadīja kopā ar pārējiem četriem ātrākajiem otrās kārtas braucējiem. Pēc spraigas cīņas startā Jānis aizvadīja mierīgu un stabilu braucienu, ieņemot 9. vietu kopējā ieskaitē.

Pēdējā kvalifikācijas braucienā Baumanis nokļuva aiz Gerlēna Šišerī. Pareiza džokera apļa stratēģija ļāva noturēt aizmugurē pārējos konkurentus un izcīnīt otro vietu savā braucienā. Summā sasniegta devītā vieta, ar ko bija pietiekami, lai iekļūtu pusfinālā.

Īsi pirms pusfināla virs Hellas trases sāka pamatīgi līt, līdz ar to braucējiem nācās izmantot slapjam laikam paredzētās riepas. No pēdējās starta rindas Baumanis viltīgi atrada pareizo trajektoriju, lai iegūtu labāku pozīciju. Pēdējos apļos Jānis atradās ceturtajā pozīcijā, taču meistarīgi apliecināja savu talantu uz salijušās trases un apdzina Beļģijas posma uzvarētāju Timuru Timerzjanovu, nodrošinot sev vietu finālā.

Arī finālu Jānim nācās uzsākt no pēdējās rindas. Lai gan lietus bija mitējies, trase joprojām bija slapja. Jānis Baumanis uzreiz devas džokera aplī, kur pacīkstējās ar Liamu Doranu un Antonu Marklundu. Visa trijotne sāka samazināt priekšā braucošo sportistu pārsvaru. Baumanis eleganti pa ārmalu apsteidza Kevinu Abringu, kā arī tika garām arī Doranam, kurš, par spīti tehniskām problēmām, pamanījās aizkavēt Jāni arī no Niklasa Gronholma pieveikšanas. Finišu Baumanis sasniedza 4. vietā.

Sacensību laikā Jānis Baumanis izcīnīja 16 punktus. Pēc pieciem posmiem sezonas kopvērtējumā latviešu sportists ieņem piekto pozīciju ar 77 punktiem.

Jānis Baumanis: “Ļoti, ļoti labs rezultāts”
“Spēcīgas lietusgāzes pārsteidza visus nesagatavotus. Trasē bija pat stāvošs ūdens, taču pirms tam testos jau biju braucis šādos sarežģītos apstākļos un aptuveni zināju, kāda būs trase. Mašīna gan bija noregulēta sausam laikam, jo tā jau atradās pirms starta zonā, kur neko vairs nedrīkst mainīt.

Pusfinālā padevās ļoti labs starts ar sīvām cīņām džokera aplī, kur Timo Šeiders mani centās izstumt malā. Viņš aizlauza riteni un no cīņas izstājās. Liels prieks, ka pēdējā aplī izdevās apsteigt Timuru Timerzjanovu un izcīnīt vietu finālā.

Startējot no pēdējās rindas, uzreiz biju plānojis doties džokera aplī. Domāju, ka tas bija pareizais plāns. Izbraucu to kopā ar Marklundu un Doranu, bet trasē bijām ātrāki un spējām ar viņiem cīnīties. Piektajā aplī Doranu piemeklēja tehniskas ķibeles. Redzēju, ka viņš paliek lēnāks. Pa ārmalu apdzinu Abringu un gribēju iet garām arī Doranam, kurš tieši tobrīd nolēma braukt malā. Trāpīju viņam pa mašīnas aizmuguri, kur tika pazaudēta aptuveni pusotra sekunde, kas noderētu, lai nonāktu priekšā Gronholmam.

Neliela skābuma sajūta ir palikusi, bet tik un tā no 16. vietas pēc pirmās kvalifikācijas aizcīnījāmies līdz ceturtajai vietai finālā. Ļoti, ļoti labs rezultāts. Paldies visiem atbalstītājiem, komandai, ģimenei un visiem līdzjutējiem!”

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti