Latvijas ātrākie autosportisti dodas uz “Estonian Grand Prix”

 

Foto: Publicitātes attēls

BATCC | 28.jūnijs 2019 10:17

Jau šajā nedēļas nogalē, no 29. Līdz 30. jūnijam, Igaunijā norisināsies Ziemeļeiropas zonas (NEZ) un Baltijas autošosejas čempionāta posms “Estonian Grand Prix”. Trešo sezonas posmu “auto24ring” trasē aizvadīs “Baltic Touring Cars”, “TCR” un “Formula Historic” klases.

NEZ Legend Cars klases 3. posmā uz starta stāsies četri latviešu sportisti – Jānis Horeliks, Valters Zviedris, Uldis Timaks un Ernests Veismanis. Šobrīd, pēc diviem aizvadītiem sezonas posmiem Rīgā un Somijā, Valters Zviedris ierindojies augstajā otrajā vietā.

Baltijas autošosejas čempionāta “Baltic Touring Cars” klase ar 11 dalībniekiem trasē dosies sestdienā plkst. 13:30 un svētdienā plkst. 12:35. Dalībnieku vidū būs arī viens Latvijas pārstāvis Roberts Rode, kurš pēc diviem aizvadītajiem posmiem atrodas BGT AM klases trešajā pozīcijā. Diemžēl trešajā posmā neredzēsim Artūru Batraku, kura Lamborghini Huracan Somijas posmā skāra pamatīgas dzinēja problēmas.

Svētdienā, 30. jūnijā, divos sacensību braucienos trasē dosies “TCR” automašīnas. Šobrīd sacīkstēm pieteikušies seši dalībnieki, tostarp šī brīža līderis Ramūnas Čapkauskas un vienīgais Latvijas pārstāvis - krievu sportists Andrejs Jušins.

Svētdienā trešo sezonas posmu atklās arī “Formula Historic”, kur par pjedestālu cīnīsies četri Latvijas autosportisti – Raitis Mūrnieks, Itālo Alsiņš, Andris Griķis un Indulis Rukuts. “Formula Easter” klasē ar pārliecinošu sniegumu startē Raitis Mūrnieks, kurš pēc diviem posmiem ar 93 punktiem ir krietni priekšā pārējiem dalībniekiem. “Formula Mondial” klasē stabils līderis ir Andris Griķis, tomēr igauņiem Tāvi Kūlam, Tāvi Kronam un Jākam Kūlam ir visas iespēja mājas trasē izrauties vadībā vai vismaz pietuvoties, lai atlikušajos posmos turpinātu cīņu par čempiona tituliem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti