Verstapens startā atkrīt uz 7.vietu, taču priekšpēdējā aplī apdzen Leklēru un uzvar 1

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/max33verstappen

Nozare.lv | 30.jūnijs 2019 18:07

Nīderlandiešu pilots Makss Verstapens no "Red Bull" komandas svētdien svinēja uzvaru sezonas devītajā posmā - Austrijas "Grand Prix".

Verstapens vien pāris apļus pirms finiša apsteidza Monako pilotu Šarlu Leklēru, tādējādi liedzot jaunajam "Ferrari" braucējam izcīnīto pirmo uzvaru karjerā.

Sacensības no "pole-position" sāka 21 gadu vecais Leklērs, kurš startā noturēja pirmo vietu. No augšgala pilotiem kāpums padevās tikai šī brīža čempionam Lūisam Hamiltonam no Lielbritānijas ("Mercedes"), kurš no ceturtās vietas startā pakāpās uz trešo pozīciju. Tikmēr Verstapens no trešās vietas atkāpās uz septīto pozīciju.

Sacensību turpinājumā aiz Leklēra sekoja abi "Mercedes" piloti Valteri Botass un Hamiltons, taču britam ātri vien nācās mainīt priekšējo antispārnu. Tikmēr Verstapens turpināja kāpt uz augšu un 15 apļus pirms finiša nonāca otrajā pozīcijā.

Nīderlandietis tuvojās Leklēram un trīs apļus pirms finiša neveiksmīgi uzbruka Leklēram, bet apli vēlāk trešajā pagriezienā Verstapens apdzina savu konkurentu.

Verstapens Leklēru finišā apdzina par nepilnām trim sekundēm, bet trešais bija soms Botass. Kā ziņo F-1, tas ir visu laiku jaunākais pjedestāls sacensību vēsturē.

Tikmēr ceturtais bija Leklēra komandas biedrs Sebastjans Fetels, piekto vietu ieņēma Hamiltons, bet pirmo sešinieku noslēdza brits Lendo Noriss no "McLaren". Tālāk sekoja francūzis Pjērs Gaslī ("Red Bull"), astotais bija spānis Karloss Sainss juniors ("McLaren"), bet pirmo desmitnieku noslēdza soms Kimi Reikenens un Antonio Džovinaci (abi - "Alfa Romeo").

Verstapens šajās sacensībās tika pie papildu punkta par ātrāko apli.

"Mercedes" komandas piloti bija uzvarējuši visos astoņos šosezon aizvadītajos posmos, Hamiltonam tiekot pie sešiem panākumiem, bet svētdien Verstapens pārtrauca šo sēriju.

Čempionāta kopvērtējumā līderis Hamiltons astoņos posmos iekrājis 197 punktus, kamēr otrais ar 166 punktiem ir Botass. Tālāk ar 126 punktiem ir Verstapens, kuram ar 123 punktiem seko Fetels, bet piektais ar 105 punktiem ir Leklērs.

Nākamais posms notiks pēc divām nedēļām, kad piloti spēkosies par Lielbritānijas Lielo balvu.

 
Visi komentāri
 
Conqueror 1.jūlijs 2019 21:13
0 0 Atbildēt

Red bull ceļ spāāārnos

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti