Biķerniekos sācies “Riga Summer Race” autosporta festivāls (+foto)

 
Agnis Krauja speciāli "iAuto" | 17.augusts 2019 0:52

Šajā nedēļas nogalē (no 17. līdz 18.augustam) Biķernieku trasē jau astoto gadu pulcējas festivāla “Riga Summer Race” dalībnieki - spēcīgākie Ziemeļeiropas un Baltijas autošosejas braucēji. Baltijas (BaTCC) un Ziemeļeiropas (NEZ) čempionāta ceturtā posma ietvaros gaidāmas aizraujošas cīņas, kā arī vēl neredzētas mašīnas un pat sacīkšu klases. Jau ierastajām Baltijas sacīkšu klasēm šogad pievienojušies arī Polijas un Lietuvas čempionāta dalībnieki, kopējo “Summer Race” dalībnieku skaitu palielinot līdz 180 sportistiem.

Sacīkstes sākās jau piektdienā ar Polijas čempionāta dalībnieku pirmajiem braucieniem. “BMW 318i S” klases pirmajā braucienā visi gaidīja karstasinīgas cīņas, taču iztika bez sadursmēm un avārijām. Savukārt, “SUPER MINI” brauciena pēdējā aplī “Slimnīcas līkumā” divu mašīnu sadursme beidzās ar kūleņiem un poļu sportistu pārbaudēm slimnīcā. Ziemeļeiropas zonas (NEZ6H) izturības komandu kvalifikācijas braucienā nepārspēta palika “Flash Racing Latvia” komanda ar Artūru Batraku pie “Lamborghini” stūres, kurš uzrādīja ātrāko apļa laiku 1:20,1. Festivāla atklāšanas pasākumā vakarā dalībniekiem bija iespēja baudīt Martas Grigales uzstāšanos un kokteiļus lieliskā svētku atmosfērā.

Jaudīgāko spēkratu piekritējiem sestdien noteikti jāredz Ziemeļeiropas zonas sešu stundu izturības sacīkstes (NEZ6H), kur startam pieteiktas 25 ekipāžas. Pirmo reizi latviešu līdzjutējiem būs iespēja “fanot” uzreiz par trim mašīnām. “Flash Racing” komandas “zaļais monstrs” “Lamborghini Huracan” cīnīsies par uzvaru 6 stundu brauciena absolūtajā ieskaitē, “Bruno Racing Team” ar “BMW E46” - A3000 klasē, bet TCR klasē lietuviešu “DHL Racing Team” komandas sastāvā pie “Cupra TCR-DSG” stūres debitēs Valters Zviedris.

Pēc trim posmiem NEZ6H ieskaitē līderi ir lietuviešu “Circle K MilesPlus” komanda ar “Porsche 911 GT3 Cup”, kas ieguvusi 120 punktus. Taču latviešu līdzjutēji labi atceras, ka mūsējā “Flash Racing” komanda ar “Lamborghini Huracan” bija pārliecinoši ātrākā sezonas pirmajā posmā Biķerniekos, un tikai degvielas uzpildes laikā piedzīvotais ugunsgrēks tai liedza uzvaru. Sezonas otrajā posmā, par spīti dzinēja defektam, “Flash Racing” komanda izcīnīja 2.vietu, un kopvērtējumā šobrīd atpaliek no lietuviešiem par 70 punktiem. Varbūt šoreiz “Flash Racing” komandai izdosies izcīnīt Latvijai vēsturisko pirmo uzvaru sešu stundu izturības sacīkstēs?

Jaunā TCR salonautomašīnu klase NEZ un Baltijas autošosejas čempionāta ietvaros savu debiju piedzīvoja Biķerniekos šīs sezonas sākumā.  “Riga Summer Race” sacensībās pirmo NEZ6H čempionātā TCR klasē startēs latviešu autosportists Valters Zviedris. Savas pirmās sacensības pie TCR automašīnas stūres 18 gadus jaunais latviešu braucējs aizvadīs pie “Cupra TCR-DSG” stūres kopā ar “DHL Racing Team” komandu, kuru vada slavenais autosportists Ramūns Čapkausks. TCR ir strauji augošs vispasaules seriāls, kas Valteram varētu būt nākamais solis autosportā pēc "Legend Car" sacīkstēm, kurās viņš jau startē trešo sezonu. Valters Zviedris ir pieckārtējs Latvijas čempions kartingā, 2018. gadā izcīnījis 3. vietu Ziemeļeiropas zonas čempionātā "Legend Car" klasē un 2. vietu "Legends World Finals" Semi Pro klasē.

Svētdien “Baltic Touring Car” ieskaitē uz starta stāsies Baltijas jaudīgākie spēkrati, to vidū arī divi “Lamborghini Huracan” un divi “Porsche 911 GT3”, kā arī “Chevrolet Corvette” un “Renault Megane Trophy”. Čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem “GT PRO” klasē līderis Egidijus Gutaravičius ar “Lamborghini Huracan ST” ieguvis 98 punktu, tikai par 5 punktiem vairāk kā 2.vietā esošais Raivo Tamms ar “Porsche GT3 Cup”. Tomēr cerības uz čempiona titulu šajā piecu posmu seriālā vēl nav zaudējis arī pirmā posma uzvarētājs Artūrs Batraks ar savu zaļo “Lamborghini Huracan”, kura kontā šobrīd ir 43 punkti.

“GT AM” klasē par uzvaru sīvi cīnās trīs pilnīgi atšķirīgas automašīnas. Šobrīd ar 93 punktiem līderis ir mūsējais Roberts Rode ar “Nissan 200SX”, otrajā vietā ar 68 punktiem Marius Dijokas ar “BMW 316”, bet trešais ir Robertas Kupčikas ar “Porsche Cayman GT4”, kurš ieguvis 43 punktus.

Baltijas čempionātā pēc trim posmiem vispārliecinošākā līderpozīcija pieder Andrim Griķim vēsturisko formulu “Mondial” klasē. Latviešu sportists ar “Estonia 21-10” formulu ir uzvarējis divos no trim sezonas posmiem un ieguvis 135 punktus kopvērtējumā, ievērojami apsteidzot spēcīgos igauņu braucējus.

“Riga Summer Race” pirmo reizi tiks dots starts jaunajam “Nankang Endurance Academy” projektam, kas paredzēts sportistiem, kuri vēlas pārbaudīt savas spējas izturības sacīkstēs. 8 mašīnas trasē pavadīs divas stundas ar vienu braucēju maiņu.

“Riga Summer Race” festivāla ietvaros Biķernieku trasē kopā ar Baltijas autošosejas čempionāta dalībniekiem pirmo reizi startē arī Polijas un Lietuvas čempionāta dalībnieki. Lietuviešiem startam pieteiktas 32 mašīnas. Poļi Biķerniekos ieradušies ar 36 mašīnām, starp kurām ir 8 “Mini Cooper S R53”, 2 “Porsche 911 GT3 Cup”, 2 “Honda Civic Type R”, pa vienam “Honda S2000”, “Toyota GT86”, “Mitsubishi Evo VI” un citi eksotiski spēkrati.

Svētdienā vēsturisko automašīnu faniem par emocijām gādās “Dzintara aplis” dalībnieki, kur “Volga” un “VAZ” klasēs kopā pieteiktas 32 mašīnas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Hyundai ST1 – komerctransports mazajiem uzņēmējiem

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai izstrādājis minivenam Staria līdzīgu daudzfunkcionālu furgoniņu "Service Typ 1", ko varēs izmantot dažādu kravu transportēšanai. Lasīt vairāk

 

Šī auto cena patīkami pārsteidz! Bet vai tas ir vienīgais...? (+VIDEO) 3

Mūsu rīcībā ir kāds līdz šim Latvijā vēl neredzēts auto. To izmēģināt aicināsim mūsu uzticamo draugu, radio dīdžeju un kvēlu autoceļotāju Egonu Reiteru. Lai maksimāli koncentrētos uz šī auto tehniskajiem dotumiem un gaitas komfortu, Egonu automobilī mēs iesēdināsim ar aizsietām acīm un līdz pat brauciena beigām neatklāsim viņam šī auto nosaukumu. Lasīt vairāk

 

Satiksmes autobusa un vieglās automašīnas sadursme Rīgā (+ FOTO) 25

Rīgā, Zolitūdē, Gramzdas un 15.līnijas krustojumā šodien, 15. martā, notikusi sadursme starp satiksmes autobusu un vieglo automašīnu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti