Gymkhana Grid uz starta divi latvieši, viens no tiem 14 gadīgais Nikolass Bertāns

 

Foto: Publicitātes attēls

Eduards Kalve | 4.septembris 2019 10:31

Gymkhana, jeb veiklības un figūrbraukšanas sacensību "Monster Gymkhana Grid" finālsacensības, kas visu šo nedēļu, ar finālu sestdien- 7 septembrī, Varšavā ,Polijā , šogad pulcēs īpaši spožu dalībnieku sastāvu, jo svin savu jubilejas gadu

Starp tādām pasaules zvaigznēm kā Kens Bloks, Peters Solbergs un Andrēass Bakeruds, Daigo Saito, Oliver Solberg sacensībās piedalīsies arī divi latvieši – Nikolass Bertāns un Kristiāns Burkovs.

Gymkhana šogad ir jauna disciplīna arī Latvijā, tāpēc latviešiem ir neliela pieredze  šāda veida sacensībās, kamēr Latvijā sacensības tikai lēnām pulcē braucējus, starptautiski šīs sacensības, kuras notiek vienreiz gadā, ir ļoti populāras, un ir liels pagodinājums tādās piedalīties.

“Gymkhana grid” sacensībās jau trešdien un ceturtdien tiks aizvadīti kvalifikācijas braucieni, pēc pašu organizatoru teiktā, šī ir sarežģītākā un garākā trase kāda bijusi Gymkhana pastāvēšanas vēsturē. Abi latvieši piedalīsies RWD ( pakaļ piedziņas klasē)  viņus uz starta līnijas redzēsim kopā ar ļoti daudz Pasaulē slaveniem sportistiem, kā arī drifteriem- Daigo Saito, viens no pasaules zināmākajiem drifteriem no Japānas, Kuba Przygonski, slavens Poļu ne tikai drifteris, bet ari Dakāras braucējs, Steave Biagoni, slavens drifteris, kurš šogad viesojās arī Rīgā “Drift King of Riga “ sacensībās, Grzegorz Hypki, kuru arī esam iepazinuši tieši iekš Drift Masters sacensībām, Dmitrij Illjuk, Ukrainis, kurš ir biežs viesis Rīgas drifta sacensībās, Tessa Whitock, viena no slavenākajām Monster drifta braucējām, viņas vīrs Martins Richards šogad ieguva uzvaru “Drift King of Riga” sacensībās, Krisse Aalto, Somiete, kuru iespējams uz starta redzēsim ,kā katru gadu,  Latvijas drifta sezonas noslēguma sacensībās,  un vēl daudz citi slaveni un populāri sportisti, kopā uz starta izies 35 sportisti, kuri cīnīsies par iekļūšanu labāko Top16. AWD klasē uz starta izies 17 dalībnieki, skaļākie vārdi no tiem- Petter Solberg, Oliver Solberg, Ken Block un Dimitrij Sribnnyj, kurš šogad treniņu režīmā aizvadīja arī Gymkhana posmu Latvijā 4.augustā, viņš rādīja teicamu sniegumu un deva noderīgus padomus latviešu braucējiem, arī Polijā Dmitrij dod padomus latviešiem, kā pareizāk braukt sacensībās un iegūt labāko rezultātu.

Pirms došanās uz Poliju, abi sportisti aizvadīja NEZ Drift Riga sacensības Biķerniekos, kuras Nikolasam bija īpaši izdevušās, tika iegūta 3.vieta Proam klasē. Gatavojoties šīm sacensībām Nikolasa sporta automašīnai tapis arī jauns dizains, kuru visi ieraudzīs jau Gymkhana sacensībās.

Sacensībām būs iespējams sekot līdzi tiešraidē, gan abu sportistu oficiālajās Facebook lapās, gan, protams “Gymkhana grid” oficiālajās vietnēs.

Vēlam izdošanos Latvijas sportistiem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti