Latviešu sportisti ar panākumiem noslēdz Baltijas autošosejas sezonu Pērnavā

 

Foto: Publicitātes attēls

BATCC | 24.septembris 2019 9:30

Svētdien, 22. septembrī, Pērnavas “auto24ring” trasē norisinājās Baltijas autošosejas čempionāta noslēguma posms, kurā vicečempiona titulu prestižajā “BGT PRO” klasē izcīnīja Artūrs Batraks. “Formula Easter” klasē par čempionu kļuva Raitis Mūrnieks, bet vicečempiona titulu izcīnīja Itālo Alsiņš.

Aukstos, bet sausos apstākļos svētdien tika noskaidroti atlikušie čempionu tituli Baltijas autošosejas čempionātā. Viena no lielākajām intrigām bija par titulu prestižajā “Baltic GT PRO klasē”, kur uz čempionu titulu bez lietuviešu un igauņu sportistiem pretendēja arī Artūrs Batraks (Lamborghini Huracan).

Pirmajā “Baltic Touring Car” BGT PRO braucienā Artūram Batrakam no otrās starta vietas izdevās apsteigt ātro igauņu braucēju Oliveru Tirmā (Porsche GT3) un svinēt uzvaru ar 0,6 sekunžu pārsvaru. Tikmēr otrais brauciens izvērtās dramatisks. Brauciena laikā, kad Olivers Tirmā veica apdzīšanas manevru, Artūram Batrakam neizdevās savaldīt automašīnu, tā sagriezās un izslīdēja no trases, kā rezultātā latviešu sportists finišēja ceturtajā vietā braucienā un otrajā vietā posmā. Uzvaru posmā un čempionu titulu izcīnīja igauņu braucējs Raivo Tamms (Porsche GT3). Čempionāta kopvērtējumā abus šķīra vien 3 punkti.

Kopumā Artūram Batrakam 2019. gada sezona bijusi notikumiem bagāta – ar kāpumiem un kritumiem - izcīnīta viena uzvara, divas otrās vietas un piedzīvota viena izstāšanās, kā arī uzstādīts jauns Biķernieku apļa laika rekords salonautomašīnām (1:18,939).

“Baltic GT AM” klases čempionam Robertam Rodem noslēguma posms nebija tik veiksmīgs – pēc uzvaras pirmajā braucienā, sportists tehnisku iemeslu dēļ neizbrauca uz starta otrajā braucienā. Rezultātā izcīnīta trešā vieta posmā. Jānis Hāns šajā klasē izcīnīja otro vietu un nodrošināja trešo vietu sezonas kopvērtējumā.

Noslēguma posmā tika noskaidrots arī “Formula Easter” čempiona titula ieguvējs. Abos braucienos nepārspējams bija Raitis Mūrnieks, aiz sevis atstājot Itālo Alsiņu, kuram vicečempiona tituls, un vācieti Hartmutu Heidiki.

Uzvaru “Formula Mondial” klasē noslēguma posmā izcīnīja Andris Griķis, kurš čempiona titulu nodrošināja posmu pirms čempionāta beigām.

Ar latviešu licenci startējošais krievu sportists Andrejs Jušins sezonu jaunajā Baltijas TCR klasē noslēdza 5. vietā posmā un 4. vietā sezonas kopvērtējumā, piekāpjoties ātrajiem lietuviešu sportistiem.

Kopvērtējuma Top-3 Baltic GT PRO klasē:

1.      Raivo Tamms 133 punkti

2.      Artūrs batraks 130 punkti

3.      Egidijus Gutaravičius 125 punkti

Kopvērtējuma Top-3 Baltic GT AM klasē:

1.      Roberts Rode 168 punkti

2.      Marius Dijokas 111 punkti

3.      Jānis Hāns 69 punkti

Kopvērtējuma Top-3 Formula Mondial klasē:

1.      Andris Griķis 235 punkti

2.      Jāks Kūls 127 punkti

3.      Tāvi Krons 115 punkti

Kopvērtējuma Top-3 Formula Easter klasē:

1.      Raitis Mūrnieks 208 punkti

2.      Itālo Alsiņš 155 punkti

3.      Hartmuts Heidike 73 punkti

Kopvērtējuma Top-5 TCR klasē:

1.      Džiugas Tovilavičius 188 punkti

2.      Julius Adomavičius 176 punkti

3.      Ramūnas Čapkauskas 129 punkti

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti