Baltic Time Attack sezonas noslēgums jau šo sestdien Pērnavā

 

Foto: Raimonds Volonts

Eduards Kalve | 27.septembris 2019 8:20

Jau šo sestdien, 28. septembrī, Pērnavas “auto24ring” trasē norisināsies šīs sezonas noslēdzošais “Baltic Time Attack” seriāla posms.

Strauji tuvojoties autosporta sezonas beigām, šī būs arī pēdējā iespēja šogad Baltijā ar savu ielas vai sporta automašīnu sacensību režīmā izbraukt pa lielo autošosejas trasi.

Jaunais “Baltic Time Attack” seriāls savā debijas sezonā veiksmīgi aizvadījis jau trīs posmus, kuros uz starta kopā izgājuši 75 dalībnieki. Noslēdzošajam posmam uz doto brīdi reģistrējušies jau teju 40 piloti, bet aktīvākā reģistrēšanās parasti notiek tieši pēdējās dienās pirms pasākuma. Provizoriskajā dalībnieku sarakstā pārstāvētas visas trīs Baltijas valstis, kā arī redzami viesi no Krievijas un Somijas.

Pērnavas “auto24ring” trase ir mūsdienīgākā un drošākā autošosejas trase Baltijā. Aizraujošās līkumu sērijas apvienojumā ar plašajām zāliena zonām trases malā ļauj salīdzinoši drošos apstākļos izmēģināt savus spēkus lielajā autošosejas trasē. Kļūdas nemaksā tik bargi kā citviet, tādēļ Pērnavas trasē ar drošāku sirdi var meklēt savu un automašīnas spēju robežu.

Automašīnu klāsts “Baltic Time Attack” sacīkstēs, kā ierasts, būs ļoti raibs, sniedzoties no klasiskajiem un plaši pārstāvētajiem BMW un Honda spēkratiem līdz pat ekskluzīvajiem Audi R8, Chevrolet Corvette un Porsche 911. Lai cīņas par pozīcijām, pjedestāliem un uzvarām būtu līdzvērtīgas un interesantas, automašīnas pēc tilpumiem un to tipa tiek sadalītas septiņās dažādās ieskaites klasēs (2000, 3000, 3000+, PRO2000, PRO3000, SUPERCAR un UNLIMITED).

Interesantākās kopvērtējuma cīņas šobrīd novērojamas 3000+ un PRO2000 ieskaitēs. 3000+ līderis ar 48 punktiem ir Sandis Šāblis ar Subaru Impreza STI, tomēr vien četrus punktus aiz viņa šobrīd atrodas lietuvietis Algirdas Gelzinis ar Audi TT RS. Savukārt PRO2000 klasē savā starpā par titulu mērojas ar Honda Civic startējošie Reinis Lazdiņš (50 punkti) un Modris Žentiņš (46 punkti). Jāatzīmē, ka no septiņām ieskaitēm tikai vienā klasē titula ieguvējs zināms jau priekšlaicīgi – par UNLIMITED uzvarētāju kļuvis Raimonds Tihonovs (Nissan 200SX).

Lai arī reģistrēšanās mājaslapā tiks noslēgta piektdienas vakarā (27.09, 20:00), būs iespējams reģistrēties arī pasākuma dienā uz vietas. Reģistrācija un tehniskā komisija ilgs no 10:00 līdz 12:00, kas nozīmē, ka, lai paspētu uz Pērnavas trasi laikā, no Rīgas var izbraukt pat tik vēlu kā 9:00. Sacensību braucieni trasē ilgs no 12:00 līdz 18:00, savukārt apbalvošana plānota teju uzreiz pēc finiša.

Dienaskārtība (28.09, sestdiena):

10:00-11:45 - Reģistrācija

10:00-12:00 – Tehniskā komisija

12:00-13:00 – Kvalifikācijas braucieni

13:00-18:00 – Sacensību braucieni

18:30 - Apbalvošana

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti