Baltijas drifta sezonas noslēgumā tiks braukta garākā drifta konfigurācija Biķerniekos un noskaidroti visu klašu uzvarētāji!

 

Foto: Publicitātes attēls

Elīna Berķe | 1.oktobris 2019 9:04

“Betsafe” drifta sezona noslēgsies jau šajā nedēļas nogalē, 5.oktobrī, Biķerniekos, kur uz starta izies visas 3 drifta klases.

Šoreiz drifts notiks vienlaicīgi divās vietā -, “Latvijas drifta kausa” street klase savas sacensības aizvadīs Biķernieku spīdveja stadionā, bet Proam un Pro klases savus startus aizvadīs Biķernieku lielās trases konfigurācijā ar jaunu papildus līkumu trases beigās. Šī trases konfigurācija šoreiz tiks braukta no motormuzeja puses, padarot to par vienu no garākajām drifta konfigurācijām Eiropā. Visu dienu drifts notiks paralēli abās vietās, skatītāji būs aicināti vērot driftu gan lielajās, atjaunotājas Biķernieku tribīnēs, gan no laukuma pie spīdveja stadiona. Pašlaik dalību sacensībām jau pieteikuši 80 dalībnieki, un, kas priecē, ka Pro klasē uz starta izies arī viesi no Somijas.

Tieši Biķerniekos izšķirsies uzvarētāji un kopvērtējuma pjedestāli 2019.gada sezoonā. Pro klasē sīvākās cīņas notiks par “Baltijas čempiona 2019” titulu, pašlaik pirmajā vietā ir igauņu sportists Mihkel Norman Tults, bet viņam ļoti cieši, zaudējot tikai 6 punktus, ir lietuvietis Benediktas Čirba. Abi sportisti šosezon demonstrē ļoti stabilu sniegumu, un Biķerniekos notiks sīvākā cīņa Baltijas čempionāta pastāvēšanas laikā. Cīņa notiks arī par 3.vietu uz pjedestāla Baltijas čempionātā - uz to pretendē 7 sportisti. Šogad, paralēli Baltijas čempionātam, notiek apvienotais Latvijas/Igaunijas čempionāts, arī tur uzvarētājus noskaidrosim tieši sestdien, kā arī Latvijas Pro klases kopvērtējuma rezultātus,, kuri arī izšķirsies tikai brīvdienās.

Vēl spraigāka situācija ir Proam klasē, kur par kopvērtējuma augstāko pakāpienu sestdien cīnīsies 6 sportisti. Katram no viņiem ir iespēja kļūt par sezonas uzvarētāju, tik saspringts kopvērtējums arī Proam klasē nav bijis pēdējos gadus. Par kopvērtējuma TOP3 kopā cīnīsies 9 sportisti.

Street klasē kopvērtējums noteikti vēl mainīsies sezonas noslēguma sacensībās, arī šeit, izvērtējot iepriekšējos gadus, šogad nav vēl nav zināms, pat paredzams pirmās vietas ieguvējs. Pirmais TOP8 ir ar ļoti ciešu punktu atšķirību, un arī street klasē tiks aizvadītas ļoti spraigas cīņās, par čempiona titulu ir vērts pacīnīties!

Garlaicīgi nebūs ne sekundi, kamēr vienā trasē norisināsies Proam un Pro cīņas, tikmēr turpat blakus notiks Street cīņas, kamēr viena klase aizvadīs dalībnieku sapulces, paralēli otrajā trasē notiks drifts.

Viss aizraujošākais šajās sacensībā ir fakts, ka vēl nav zināms  neviens pārliecinošs  2019. gada uzvarētājs. Tas viss noskaidrosies tikai sestdien, adrenalīna un emociju pilnas cīņas, noteikti būs asaras -  gan laimes, gan sarūgtinājuma, un,galvenais, -  emocijas, drifts un fantastiski pavadīts laiks, tas viss būs vienkopus sestdien Biķerniekos.

Biļetes šoreiz ietver neierobežotu piekļuvi abiem dalībnieku parkiem -  gan Street, gan Proam un Pro, gan, protams, centrālajām tribīnēm. Biļetes iespējams iegādāties visās “Biļešu Serviss” kasēs un  www.bilesuserviss.lv. Biļetes būs iespējams iegādāties arī uz vietas sacensību dienā.

Piektdienas vakarā Biķerniekos tiks aizvadīti treniņu braucieni visās klasēm.

Oficiālais sacensību “affterparty” notiks klubā “Kaļķu Vārti”.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti