Baltijas drifta noslēgumā Biķerniekos tituli izšķiras vien fināla braucienos (+ FOTO)

 

Foto: Publicitātes attēls

Elīna Berķe | 7.oktobris 2019 14:50

Ar dramatiskām cīņām un čempionu noskaidrošanu vien fināla tandēmos sestdien, 5. oktobrī, Biķernieku trasē noslēdzās Latvijas un Baltijas drifta sezona.

PRO klasē triumfēja un Baltijas čempiona titulu ieguva igaunis Mihkels Normans Tults, savukārt Latvijas drifta kausa ProAm ieskaitē titulu ar uzvaru finālā izcīnīja 14 gadus vecais Nikolass Bertāns.

Kopā uz starta lielajā sezonas noslēgumā izgāja 84 sportisti no četrām valstīm (Latvijas, Lietuva, Igaunija, Somija) – 24 dalībnieki PRO klasē, 18 ProAM ieskaitē, bet Street klasē sacentās 42 piloti. Par nepatīkamu pārsteigumu parūpējās oktobra sākumam neierasti aukstais laiks – tuvu pie mīnuss grādiem esošā temperatūra sagādāja problēmas video translācijai, kas bija nepieciešama vērtējošajiem tiesnešiem. Tādēļ sacensības iesākās ar nelielu nokavēšanos, kā arī turpinājumā atsevišķos brīžos bija novērojamas neplānotas pauzes.

Tomēr tehniskās problēmas noteikti atsvēra aizraujošie un dramatiskie notikumi trasē un ārpus tās. Īpaši karsti gāja bijušajam Latvijas un Baltijas čempionam Ingusam Jēkabsonam, kurš treniņos balstiekārtas defekta dēļ spēja aizvadīt tikai vienu braucienu, savukārt pirmajā kvalifikācijā darbu uzteica pārnesumkārba. Viņa komanda gan ar visām likstām operatīvi tika galā, un otrajā braucienā Jēkabsons parādīja fantastisku sniegumu, izcīnot uzvaru PRO klases kvalifikācijā.

PRO klases TOP 16 finālbraucienos iekļuva visi astoņi latviešu braucēji, kas ļāva cerēt uz latviešiem veiksmīgu sacensību iznākumu. Tomēr sacensību turpinājumā ārvalstu viesi demonstrēja lielisku sniegumu, kā rezultātā līdz TOP 4 aizcīnījās visu trīs Baltijas valstu pārstāvji.

Pirmajā pusfinālā pieredzējušais Ingus Jēkabsons diezgan pārliecinoši apbrauca Jāni Jurku, savukārt otrajā pusfinālā cīņas spars un likmes bija daudz augstākas. Tur starp igauni Mihkelu Normanu Tultu un lietuvieti Benediktu Čirbu izšķīrās Baltijas čempiona tituls – tas, kurš uzvar un iekļūst finālā, kļūst arī par jauno Baltijas čempionu. Uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešams pat pārbrauciens, kurā gan beigās labāks izrādījās Tults.

PRO klases noslēdzošie braucieni tika aizvadīti jau pa pilnīgu tumsu, kas fināla cīņai piedeva īpašu asumu. Pirmajā braucienā Jēkabsons vadošajā pozīcijā parādīja labu sniegumu, tomēr savā sekojošajā braucienā viņš pieļāva kļūdu. Tā rezultātā savu Baltijas čempiona titulu Tults varēja svinēt ar uzvaru arī sezonas noslēdzošajā posmā. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena šoreiz kāpa Benediktas Čirba.

Latvijas drifta kausa ProAM ieskaitē pirms noslēdzošā posma līdera pozīcijā atradās Raivis Alkšārs, tomēr viņam tuvu pa pēdām sekoja Rolands Bērziņš, Nikolass Bertāns un Artūrs Bondars. Kvalifikācijā Alkšārs ieņēma vien 11. pozīciju, kamēr viņa tiešie konkurenti aizņēma pirmo trijnieku, iegūstot vērtīgus kopvērtējuma punktus. Negaidīts pavērsiens sekoja jau TOP 16 kārtā, kad Roberts Bāriņš no tālākajām sacensībām izslēdza kopvērtējuma līderi Alkšāru.

TOP 8 kārtā no titula cīņas atvadījās arī Artūrs Bondars, kurš startēja ar no Artūra Miškina aizlienētu auto. Tādējādi visas kārtis tika nodotas Bertāna un Bērziņa rokās. Abi sacensības aizvadīja bez kļūdām, izcīnot vienu uzvaru pēc otras, kā rezultātā abi spēja aizcīnīties līdz finālam. Bija skaidrs – tas, kurš izcīnīs uzvaru finālā, kļūs arī par ProAm kopvērtējuma uzvarētāju. Bertāns un Bērziņš cīnījās kā līdzīgs ar līdzīgu, tomēr beigās tuvāk un skaistāk nobrauca 14 gadus vecais Nikolass Bertāns, tādējādi kļūstot arī par 2019. gada Latvijas drifta kausa ProAm titula ieguvēju.

Latvijas drifta kausa Street klasē 42 braucēju konkurencē cīņas bija ļoti sīvas un agresīvas, trases konfigurācija bija fantastiska priekš sezonas noslēguma, uzvaru izcīnīja Jānis Bērziņš, finālā pārspējot Jāni Kazaku. Uz trešā goda pjedestāla pakāpiena šoreiz Rihards Jermaļonoks, arī šeit tika skaitīti punkti un daudzas cīņas bija izšķirošās gan komandu vērtējumos, gan individuālajās cīņās. Par kopvērtējuma uzvarētāju Street klasē tika kronēts Edgars Kroģeris, kurš to sasniedzis vien savā otrajā drifta sezonā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti