Botass izcīna uzvaru Japānas "Grand Prix", "Mercedes" triumfē Konstruktoru kausā

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/valtteribottas

Nozare.lv | 13.oktobris 2019 11:15

Somu pilots Valteri Botass svētdien triumfēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 17.posmā, Japānas "Grand Prix", kamēr viņa un brita Lūisa Hamiltona pārstāvētā "Mercedes" četrus etapus pirms sezonas beigām nodrošināja triumfu Konstruktoru kausā.

Taifūna dēļ kvalifikācijas mači tika pārcelti uz svētdienas rītu un tajos ātrākie bija "Ferrari" piloti, pirmo starta rindu aizņemot vācietim Sebastjanam Fetelam un Monako braucējam Šarlam Leklēram. No otrās rindas startēja "Mercedes", bet no trešās "Red Bull".

Startā Botass veiksmīgi pabrauca garām abiem "Ferrari" braucējiem un izvirzījās līderpozīcijā, kamēr Makss Verstapens no "Red Bull" ietriecās Leklēra auto un izlidoja no trases, pēc 15 veiktiem apļiem sacīksti neturpinot.

Sacīkšu turpinājumā somu pilots ar divu pitstopu stratēģiju spēja nosargāt savu pirmo vietu un izcīnīt karjerā sesto uzvaru. Sīva cīņa izvērsās par otro vietu, Fetelam par pussekundi pārspējot Hamiltonu.

Aiz goda pjedestāla bija brits Aleksandrs Albons ("Red Bull"), piekto vietu ieņēma spānis Karloss Sains juniors ("McLaren"), bet pirmo sešinieku noslēdza Leklērs. Tālāk bija austrālietis Daniels Rikjardo ("Renault"), astotais bija francūzis Pjērs Gaslī ("Toro Rosso"), devīto vietu ieņēma meksikānis Serhio Peress ("Racing Point"), bet kā pēdējais pie punkta tika vācietis Niko Hilkenbergs ("Renault").

"Mercedes" izcīnīja jau sesto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Hamiltons šīs sezonas 17 posmos iekrājis 338 punktus, kamēr Botasam ir 274 punkti. Trešais ar 223 punktiem ir Leklērs, bet pa 212 punktiem ir Verstapenam un Fetelam.

Kāds no "Mercedes" komandas pilotiem šosezon uzvarējis 12 no 17 posmiem, pa divām uzvarām ir Leklēram un Verstapenam, bet iepriekšējā posmā Singapūrā panākumu svinēja Fetels.

Nākamais posms notiks pēc divām nedēļām Meksikā.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti