Meksikas GP: Verstapens zaudē izcīnīto PP, pirmajā rindā tagad Ferrari (papildināts 9.10)

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/max33verstappen

Nozare.lv | 27.oktobris 2019 8:19

Nīderlandes pilots Makss Verstapens zaudējis sestdien izcīnīto Pole Position, saņemot sodu par dzeltenā karoga ignorēšanu. Līdz ar to pirmo rindu uz starta līnijas ieņem abi Ferrai piloti - Leklērs un Fetels.

Piektdien pirmajās divās treniņu sesijās ātrākos laikus uzrādīja britu pilots Lūiss Hamiltons no "Mercedes" un Sebastjans Fetels no "Ferrari" komandas. Sestdien pirms kvalifikācijas braucieniem ātrākais apļa laiks padevās Šarlam Leklēram, kurš par 0,027 sekundēm apsteidza savu komandas biedru Fetelu. Trešo pozīciju, līderim zaudēdams 0,114 sekundes, izcīnīja Valteri Botass ("Mercedes"), bet Hamiltons ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Karloss Sainss ("McLaren") ieguva piekto vietu, bet Verstapens ("Red Bull") noslēdza labāko sešinieku.

Pirmajā kvalifikācijas sesijā ātrāko apļa laiku uzrādīja Verstapens, kurš sacīkšu braucēju Rodrigesu uzvārdā nosaukto trasi izbrauca vienā minūtē un 15,949 sekundēs. Viņam 0,226 sekundes zaudēja komandas biedrs Aleksandrs Albons, bet Leklērs ierindojās trešajā pozīcijā, "Red Bull" braucējam zaudējot 0,415 sekundes. Ceturto vietu ieguva Hamiltons, tālāk sekoja Fetels, bet Daniils Kvjats ("Toro Rosso") izcīnīja sesto pozīciju.

Zīmīgi, kas šis bija jau trešais gads pēc kārtas, kad "Haas" piloti nepārvar pirmo kvalifikācijas sesiju.

Otrajā sesijā interesantu taktiku izvēlējās "Mercedes" komanda, kas pirmos apļus veica ar mīkstā tipa riepām, bet, kad bija atlikušas vien divas ar pusi minūtes, abi piloti trasē devās ar vidējā tipa riepām. Šāds lēmums atmaksājās, jo abi piloti īsi pēc tam uzstādīja ātrākos apļa laikus. Starp abiem "Mercedes" braucējiem ātrākais izrādījās Hamiltons, kurš finišēja ar laiku viena minūte un 15,721 sekunde. Otrajā vietā palikušais Botass viņam zaudēja 0,131 sekundi. Fetels bija vēl par 0,062 sekundēm lēnāks, bet ceturto pozīciju ieguva Verstapens, apsteidzot Leklēru un Sainsu. 

Savukārt trešajā sesijā visas komandas trasē devās ar mīkstā tipa riepām, uzvaru izcīnot Verstapenam. Nīderlandes pilots trasi izbrauca vienā minūtē un 14,758 sekundēs, par 0,266 sekundēm apsteidzot Leklēru, bet Fetels līderim zaudēja 0,412 sekundes.

Otrajā starta rindā Fetelam svētdien blakus stāsies Hamiltons, bet no trešās rindas startēs Albons un Botass, kurš pašās beigās, veicot savu "lidojošo apli", pēdējā līkumā nesavaldīja bolīdu un ietriecās apmalē. Sportists uz brīdi palika automašīnā, bet vēlāk ar paša spēkiem to pameta.

Lielās balvas izcīņa notiks svētdien. Gadījumā, ja Hamiltons svētdien iekrās par 14 punktiem vairāk nekā Botass, viņš nodrošinās savu sesto pasaules čempiona titulu.

Hamiltons šīs sezonas 17 posmos iekrājis 338 punktus, kamēr Botasam ir 274 punkti. Trešais ar 223 punktiem ir Leklērs, bet pa 212 punktiem ir Verstapenam un Fetelam.

Kāds no "Mercedes" komandas pilotiem šosezon uzvarējis 12 no 17 posmiem, pa divām uzvarām ir Leklēram un Verstapenam, bet iepriekšējā posmā Singapūrā panākumu svinēja Fetels.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti