Bertāns ar Blušu starptautisko drifta sezonu uzsāk Janvārī- Omānā, pirmās sacensības jau rīt!

 

Foto: Publicitātes attēls

Elīne Berķe | 29.janvāris 2020 14:21

Drifta piloti no Latvijas, Nikolass Bertāns un Kristaps Blušs , drifta sezonu 2020 gadā uzsāks jau Janvārī, jo abi sportisti, ir devušies uz Omānu, kur piedalīsies Oman Oil drift čempionātā.

Oman Oil sacensību organizatori jau trešo gadu aktīvi pie sevis aicina Pasaulē un Eiropā zināmus drifterus, lai viņi stātos pretī Gulfa zonas drifta braucējiem, tā ir lieliska iespēja, jo papildus sportisti var aizvadīt treniņu pirms sezonas sākuma savos seriālos, šogad ielūgumu saņēma arī abi Latvijas braucēji.

Novembra sākumā, gan Bluša , gan Bertāna mašīnas konteinerī devās uz Omānu, mašīnas ir veiksmīgi nonākušas galā, veikta apkope, pēc garā jūras ceļa, un sportisti ir gatavi iziet uz starta.

Kristaps Blušs 2019 gada sezonu aizvadīja RDS ( Krievijas drifta čempionātā) sezonas kopvērtējumā ieņemot augsto sesto vietu, bet Nikolass Bertāns aizvadīja pilnu sezonu Latvijas Drifta kausā, un sezonu noslēdza kā kopvērtējuma uzvarētājs 2019. Sportistu plāni 2020 gadam ir turpināt braukt šajos seriālos, Blušs RDS, bet Nikolass Latvijā, tikai šoreiz pārejot uz Pro klasi, kas nozīmē dalību Baltijas un Livonijas Pro drifta čempionātos.

Omānas drifta čempionātā 1.posms notiks jau 30-31.janvārī, kam sekos 2. posms 13-14 februārī un 3.posms 20-21 februārī. Jau rīt, 30 Janvārī,  notiks oficiālie treniņi un kvalifikācijas braucieni, sākums pēc Latvijas laika kvalifikācijai noteikts uz 16:30. Piektdien sportisti aizvadīs treniņbraucienus tandēmiem un tandēmu finālus, jāatzīmē, ka tiks braukts tandēmu Top32.  Tandēmu braucieni pēc Latvijas laika: Top32 13:00 un Top16 16:30. Tiešraidei no sacensībām varēs sekot līdzi Oman Oil drifta čempionāta oficiālajos sociālajos tīklos,  un, protams, informācijai, tiešraidei, mūsu sportistu rezultātiem sekojiet līdzi Latvian Drift Page- facebook, un Latviadrift- Instagram.

Kopā ar latviešiem, Oman Oil drifta čempionāta uz starta izies plaši zināmi vārdi drifta Pasaulē, kas noteikti būs lielisks treniņš sportistiem pirms sezonas, kā arī iespēja sacensties ar labākajiem trasē. Pirmais sportists, kurš noteikti ir jāpiemin, ir James Deans, braucējs, kurš Pasaulē skaitās kā labākais drifta braucējs. Nikolass ar James vēl nav braucis kopā sacensībās, un tas, noteikti būs lielisks piedzīvojums Latvijas jaunākajam drifterim, bet Kristaps ar James ir aizvadījis dažus fantastiskus braucienus Formula D seriālā, un viņi noteikti ir gatavi atkal tikties trasē. Daigo Saito, nākamais lielākais zināmākais vārds aiz James, Daigo noteikti ir viens no Pasaules augstās klases drifteriem, gan ar savu braukšanas stilu, gan sasniegumiem, un drifta karjeras garumu. Daigo 2019 gada sezonā aizvadīja pilnu RDS sezonu, kopā ar Blušu, un tikās trasē arī ar Nikolasu, bet Gymkhana disciplīnā, kur diemžēl Nikolass piekāpās ar ļoti minimālu rezultātu, tagad būs iespēja atspēkot savu zaudējumu. Kopā uz starta pirmajā Oman Oil drifta čempionātā izies 56 sportisti. Vē zināmie vārdi drifta līdzjutējiem, noteikti ir- Ahmed Daham, kurš jau divas sezonas ir viesojies Rīgā, Drift Masters seriāla ietvaros, Andrius Vasilauskas, Lietuvas drifta braucējs, kurš jau trešo sezonu aizvada pilnu Drift Masters čempionāta sezonu, Serhii Kremets, Ukrainas drifta pārstāvis un Sebastin Fontjn, ļoti spēcīgs drifta braucējs no Holandes, kurš arī aizvada pilnas Drift Masters sezonas. Pārējie braucēji dalībnieku sarakstā ir no reģiona , kurā notiek sacensības, čempionātā piedalīsies arī braucēji no tādām valstīm kā Omāna,  Apvienotajiem Arābu  Emirāti, Jordānija, Anglijas(UK), Krievija, Sīrija, Kuveita ,Saūda Arābija, Libāna, Īrija un Malaizija.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti