Atliktas jau septiņas F-1 sacīkstes; sezona labākajā gadījumā varētu sāksties jūnijā

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/f1

Nozare.lv | 20.marts 2020 8:26

Pirmās formulas sacīkstes Nīderlandē un Spānijā, kas bija plānotas maijā, ir atliktas uz vēlāku laiku, ceturtdien paziņoja Starptautiskā automobiļu federācija (FIA), koronavīrusa uzliesmojuma dēļ atlikto sacīkšu skaitu palielinot līdz septiņām, bet maijā paredzētais F-1 Monako posms nenotiks vispār, ziņo F-1.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 12.martā FIA atcēla Austrālijas, Bahreinas un Vjetnamas "Grand Prix" sacensības. Jau iepriekš tika atcelts arī etaps Ķīņā.

"Sakarā ar Covid-19 situācijas mainīgo raksturu visā pasaulē FIA, F-1 un visu trīs posmu rīkotāji, nodrošinot veselību un drošību personālam, čempionāta dalībniekiem un līdzjutējiem, kas joprojām ir mūsu galvenais uzdevums, ir pieņēmuši lēmumu pārcelt posmu norisi," sacīja FIA pārstāvis.

Bija paredzēts, ka Nīderlandes "Grand Prix" notiks Zandvortā 3.maijā, Spānijas sacensības Barselonā - nedēļu vēlāk un Monako "Grand Prix" - 24.maijā.

Nedaudz vēlāk F-1 savā "Twitter" kontā paziņoja, ka "Monako "Grand Prix" 2020.gadā nenotiks. Tā ir pirmā reize kopš 1954.gada, kad F-1 piloti nesacentīsies Monako firstistē."

"FIA un F-1 plāno sākt 2020.gada čempionāta sezonu pēc maija, tiklīdz tas būs droši izdarāms, pastāvīgi sekojot līdzi notiekošajam Covid-19 frontē," teikts paziņojumā.

Tagad agrākais sezonas sākums varētu būt 7.jūnijs un sacīkstes Azerbaidžānā. Tikmēr tiek meklēti iespējamie alternatīvie datumus atliktajām sacīkstēm.

Tāpat ceturtdien F-1, FIA un visas desmit 2020.gada F-1 čempionāta komandas vienbalsīgi vienojās atlikt 2021.gada tehnisko noteikumu ieviešanu uz 2022.gadu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti