F-1 2020.gada sezona sākusies; pirmajā posmā uzvar Botass 2

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/valtteribottas

Nozare.lv | 6.jūlijs 2020 7:21

2020.gada Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezona svētdien sākās ar "Mercedes" pilota Valteri Botasa uzvaru Austrijas "Grand Prix", bet viņa komandas biedrs Lūiss Hamiltons titula aizstāvēšanu sāka ar ceturto pozīciju.

Tikmēr otro vietu izcīnīja Šarls Leklērs no "Ferrari", bet trešais bija Lendo Noriss ("McLaren"). 20 gadus vecajam Norisam tas bija pirmais goda pjedestāls karjerā.

F-1 sezonas starts Austrālijā bija paredzēts marta vidū, bet koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ tika pārceltas vai atceltas šīs sezonas pirmās desmit sacīkstes. 2020.gada sezonu piloti uzsāks ar diviem posmiem Špīlbergas trasē Austrijā.

Sestdien kvalifikācijā nepārspēts bija Botass, kuram blakus pirmajā starta rindā vajadzēja startēt Hamiltonam, taču nepilnu stundu pirms sacīkstes brits saņēma sodu par ātruma nesamazināšanu pie dzeltenā karoga atlases brauciena laikā. Pasaules čempions Hamiltons sacīksti sāka no piektās vietas jeb trešās starta rindas, bet blakus Botasam stājās Makss Verstapens no "Red Bull".

Botass startā nosargāja savu pirmo pozīciju, bet Verstapenam bija sīva cīņa ar Norisu. Tikmēr Verstapena komandas biedrs Aleksandrs Albons godam aiz sevis turēja Hamiltonu.

Neilgi pēc tam, kad Hamiltonam izdevās pakāpties uz trešo vietu, Verstapens 14.aplī tehnisku problēmu dēļ strauji zaudēja ātrumu. Nīderlandietis iebrauca boksos un trasē neatgriezās. Tuvojoties sacensību vidum, ķibele piemeklēja arī "Ferrari" pilotu Sebastjanu Fetelu - vācieša vadītais spēkrats pēc saķeršanās ar Karlosu Sainsu junioru ("McLaren") sagriezās un sacīksti atsāka 15.pozīcijā.

Desmit apļus pirms finiša trešo pozīciju zaudēja Albons, kurš pēc drošības mašīnas atgriešanās boksos centās apdzīt Hamiltonu, taču abu auto sadūrās, un taizemiešu izcelsmes brits atkāpās uz beigām. Divus apļus pirms finiša neizturēja arī Albona spēkrata dzinējs. Tāpat no pirmā trijnieka izkrita arī meksikānis Serhio Peress ("Racing Point"), kuram tāpat draudēja sods par ātruma pārsniegšanu boksos.

Botass noturēja savu pirmo vietu un Hamiltons finišēja otrais, bet par sadursmi ar Albonu saņēma piecu sekunžu sodu, kas viņu atmeta uz ceturto pozīciju. Līdz ar to, otro vietu izcīnīja Leklērs, bet trešais bija Noriss, kurš beigās uzrādīja arī ātrāko apļa laiku.

Tālāk sekoja Hamiltons, piektais bija Sainss, bet pirmo sešinieku noslēdza Peress. Aiz pirmā sešinieka bija divi francūži, Pjērs Gaslī ("AlphaTauri") un Estebans Okons ("Renault"), devīto vietu ieņēma itālis Antonio Džovinaci ("Alfa Romeo") bet kā pēdējais pie punkta tika Fetels.

Finišu sasniedza 11 jeb nedaudz vairāk kā puse no 20 startējušajiem pilotiem.

Pirms sacīkstes visi piloti vienojās protestam pret rasismu, lielākajai daļai no viņiem notupjoties uz viena ceļgala, bet dažiem paliekot kājās.

Nākamajā nedēļas nogalē turpat Špīlbergas trasē notiks Štīrijas "Grand Prix". Pēc diviem etapiem Austrijā nākamais posms 19.jūlijā gaidāms Ungārijā.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču pandēmijas dēļ organizatori nolēmuši pieturēties pie 18 posmu norises.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.
 

 
Visi komentāri
 
robchix 6.jūlijs 2020 19:25
0 0 Atbildēt

Visa cieņa tiem sešim pilotiem - Raikonens, Džovinaci, Ferstapens, Kvjats, Sainss un Leklērs, kuri nav zaudējuši pašcieņu un nepazemojās pirms starta kā pārējie.

gõila 13.decembris 2021 12:26
0 0 Atbildēt

this is a great car, it has an engine, a design I love and most importantly a pretty cheap price. driving directions mapquest

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Hyundai ST1 – komerctransports mazajiem uzņēmējiem

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai izstrādājis minivenam Staria līdzīgu daudzfunkcionālu furgoniņu "Service Typ 1", ko varēs izmantot dažādu kravu transportēšanai. Lasīt vairāk

 

Šī auto cena patīkami pārsteidz! Bet vai tas ir vienīgais...? (+VIDEO) 3

Mūsu rīcībā ir kāds līdz šim Latvijā vēl neredzēts auto. To izmēģināt aicināsim mūsu uzticamo draugu, radio dīdžeju un kvēlu autoceļotāju Egonu Reiteru. Lai maksimāli koncentrētos uz šī auto tehniskajiem dotumiem un gaitas komfortu, Egonu automobilī mēs iesēdināsim ar aizsietām acīm un līdz pat brauciena beigām neatklāsim viņam šī auto nosaukumu. Lasīt vairāk

 

Satiksmes autobusa un vieglās automašīnas sadursme Rīgā (+ FOTO) 25

Rīgā, Zolitūdē, Gramzdas un 15.līnijas krustojumā šodien, 15. martā, notikusi sadursme starp satiksmes autobusu un vieglo automašīnu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti