Hamiltons lietus laikā Špīlbergā izcīna savu 89.uzvaru kvalifikācijā

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/lewishamilton

Nozare.lv | 11.jūlijs 2020 19:55

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta šīs sezonas otrā posma kvalifikācijā Austrijā, Špīlbergas trasē, lietainos apstākļos uzvaru izcīnīja pasaules čempions Lūiss Hamiltons no "Mercedes" vienības

Jau ziņots, ka lietus dēļ tika atcelti sestdien paredzētie trešie treniņbraucieni, un aizkavējās arī kvalifikācijas sacensības, kas iesākās ar drošības mašīnas došanos trasē, pārbaudot tās segumu.

Hamiltons savu ātrāko apli 4,318 kilometrus garajā "Red Bull Ring" trasē Špīlbergā veica minūtē un 19,273 sekundēs, izcīnot F-1 rekorda vērto 89.uzvaru kvalifikācijā.

Otrais svētdien startēs "Red Bull" pārstāvis Makss Verstapens, kurš bija pārāks otrajā treniņbraucienu sesijā piektdien. Viņš no Hamiltona atpalika par 1,216 sekundēm, bet trešais ar 1,398 sekunžu atpalicību no uzvarētāja bija Karloss Sainss no "McLaren".

Sainsam blakus otrajā rindā sacensības svētdien uzsāks pirmā posma uzvarētājs Valteri Botass no "Mercedes", kurš pirms nedēļas sezonas pirmā posma sacensībās finišēja otrais.

Piektais startēs "Renault" pilots Estebans Okons, sestais - Lando Noriss ("McLaren").

Daniels Rikjardo ("Renault") pēc iespaidīgas avārijas piektdien svētdien startēs devītais - vietu priekšā pasaules eksčempionam Sebastianam Fetelam no "Ferrari".

Kad pirmajā kvalifikācijas sesijā bija atlikušas vien divas minūtes, savu "Alfa Romeo" braucamo nenovaldīja Antonio Džovinaci, krietni apskādējot savu formulu un liekot trasē izkārt sarkanos karogus. Savukārt viņa komandasbiedrs pasaules eksčempions Kimi Reikenens netika pie otrās kvalifikācijas kārtas, ierindodamies 16.vietā.

Otrās kvalifikācijas kārtas lielākais pārsteigums bija "Ferrari" pilota Šarla Leklēra palikšana 11.vietā, no trešās kvalifikācijas kārtas un komandasbiedra Sebastiana Fetela atpaliekot par 0,083 sekundēm.

Jau ziņots, ka stipra lietus dēļ tika atcelti sestdien paredzētie trešie treniņbraucieni.

Piektdienas treniņbraucienos ātrākais bija Verstapen, kurš 4,318 kilometrus garo trasi izbrauca vienā minūtē un 3,660 sekundēs, par 0,043 sekundēm apsteidzot Valteri Botasu no "Mercedes", bet 0,217 sekundes ātrākā laika īpašniekam zaudēja Serhio Peress ("Racing Point").

Ceturto pozīciju izcīnīja Peresa komandas biedrs Lenss Strols, bet aiz viņa ierindojās Karloss Sainss ("McLaren") un Lūiss Hamiltons ("Mercedes").

Tikai devīto un 16.vietu pēc piektdienas treniņbraucieniem ieņem abi "Ferrari" piloti attiecīgi Šarls Leklērs un Sabastians Fetels.

Pagājušās nedēļas nogalē Špīlbergas trasē notika šīs sezonas pirmais posms. Ātrākais izrādījās Botass, bet otrais finišēja Leklērs.

Pēc diviem etapiem Austrijā nākamais posms 19.jūlijā gaidāms Ungārijā.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču pandēmijas dēļ organizatori nolēmuši pieturēties pie 18 posmu norises.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 

VUGD saņem pirmās no kopumā 58 Scania ugunsdzēsības autocisternām (+ FOTO) 5

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGS) saņēmis pirmos 11 no 58 specializētajiem transportlīdzekļiem – ugunsdzēsības autocisternas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti