Jūrmalnieks Valters Zviedris startēs Aurum 1006km izturības sacensībās Palangā

 

Foto: Publicitātes attēls

Aigars Zviedris | 16.jūlijs 2020 9:30

Jūrmalas autosportists - Latvijas izlases pārstāvis 2019. gada “FIA Motoru Sporta spēlēs”, pieckārtējs Latvijas čempions kartingā, un Latvijas sporta meistars Valters Zviedris, būs vienīgais Latvijas autosportists, kurš startēs 1006km garajās izturības sacensībās Palangā, Lietuvā.

Tur viņš sacentīsies kopā ar vairāk nekā 100 autosportistiem no Lietuvas, Igaunijas un Lielbritānijas, kuri pilotēs 30 jaudīgus spēkratus – Porsche, Lamborghini, BMW, VW TCR, Seat TCR, u.c. iespaidīgas automašīnas. Šīs tradicionālās autošosejas sacensības uz autostrādes izveidotajā autotrasē, Lietuvas kūrortpilsētas Palangas pievārtē norisināsies jau 21. reizi.  Tā kā šīs sacensības parasti ilgst apmēram 8-9 stundas un līdz brīdim, kad līdera auto pārsniedz 1006km robežu, tās var pielīdzināt Baltijas “Le Mans” sacensībām. Tas ir viens no lielākajiem notikumiem Lietuvas autosportā, kura laikā norisinās arī dažādas citas autosporta disciplīnas, kā drifts, dragreiss un citas sacensības. Tā kā šogad, pēc Covid laika, neesam izlutināti ar daudziem masu pasākumiem, tad šis festivāls ar savu programmu un koncertiem tā laikā, varētu būt viens no nedaudziem brīvdabas festivāliem, kuru vērts apmeklēt. Vairāk informācijas par šo pasākumu šeit: https://racing.lt/en.

Valters šogad turpina sadarbību ar pagājušā gada Baltijas un Ziemeļeiropas zonas - NEZ čempionkomandu – “DHL/Čapkauskas Racing”, kuras sastāvā viņš pagājušajā gadā veiksmīgi debitēja TCR klasē izcīnot otro vietu klasē un trešo vietu absolūtajā ieskaitē “Riga Summer Race 2019” scensībās Biķernieku trasē, tā palīdzot kaldināt komandas uzvaru 2019. gada kopvērtējumā. Katras izturības sacensībās startējošās komandas sastāvā, parasti ir trīs līdz četri sportisti. Šogad kopā ar Valteru startēs gados jaunie Titas Čapkauskas, komandas īpašnieka Ramūnas Čapkauskas 18 gadīgais dēls un tikai 17 gadus jaunais, bet talantīgais Henrikas Mtijošaitis un pieredžejušais Audrius Stasiulevičius. Uz starta, lai cīnītos par uzvaru, stāsies 28 komandas un starp tām 4 jaudīgās TCR klases automašīnas, kur ar SEAT Cupra TCR-DSG startēs arī Jūrmalnieks ar saviem komandas biedriem.

Jāatzīmē, ka šī gada sacensību plānus un kalendāru būtiski ir ietekmējusi mums visiem labi zināmā pandēmija, bet Valters tās laikā aktīvi trennējās digitālajā vidē – cīnoties par pjedestāla vietā Simulatoru sacensībās gan ar Legend Cars gan dažās citās virtuālajās sacensībās ar GT un citu klašu šosejas spēkratiem. Simulatoru sacensības šī “Lock Down” laika dēļ piedzīvoja strauju popularitātes uzplaukumu un tehnoloģisku lēcienu, vēl vairāk pietuvinot virtuālo vidi reālajai un radot ļoti labus treniņu rīkus nākotnei.

Lai būtu labā sportiskajā formā Valters jau paspējis startēt arī divos Latvijas kartinga čempionāta posmos Sporta kompleksā 333 un pagājušās nedēļas nogalē Smiltenē. Lai gan kartings mums vairs nav prioritārais sports, tas ir ļoti laba fiziskās sagatavošanās procesa sastāvdaļa startiem autošosejā. Abos pirmajos posmos ir izdevies uzvarēt kvalifikācijas un Prieksfināla braucienos, bet finālos šogad piedzīvotas nelielas tehnikas regulējumu kļūdas un tādēļ finišs sasniegts attiecīgi 4. un 2. vietās. Uzvaru pagaidām nav, bet no kopvērtējuma līdera Igaunijas vadošā DD2 klases braucēja un Valtera konkurenta no bērnu kājas Ragnara Veerusa kopvērtējumā Valters atpaliek vien 6 punktus un tas nozīmē, ka mēs vēl pacīnīsimes par uzvaru Latvijas kartinga čempionāta kopvērtējumā un par iespēju pārstāvēt mūsu valsti “Rotax Grand Finals 2019” sacensībās, kuras pārceltas no Bahreinas uz mums labi zināmo Portimao trasi Potugālē. Valters ar kartu startē klasē – Rotax DD2, kura ir aprīkota ar pašiem jaudīgākajiem Rotax 34 Zs kartinga dzinējiem ar diviem pārnesumiem. Jūrmalnieks šogad kartinga sacensībās pārstāvēs “Birel ART Baltics” komandas krāsas un startēs ar Birel ART kartingu.

Šogad Valters plāno startēt arī divās NEZ6H izturības sacensībās Pērnavā un Rīgā, kā arī Somijas un NEZ čempionātos ar Legend Cars automašīnām. Pirmais šī gada Somijas čempionāta posms plānots 01. augustā jaunajā, tikko atklātajā  “Kymi ring” trasē netālu no Kuovala pilsētas, Somijā. Valters un Komanda izsaka pateicību Jūrmalas pilsētas domei par ilggadēju atbalstu sacensību dalības maksu segšanā, kā arī pārējiem komandas sponsoriem/atbalstītājiem – SIA “Optibet”, “Laimz.lv”, “Gatorz Eyewear Europe”, “Joker Klubs”, ”I-Con”, “KDM Print”, “Rosenso Marketing”, “2BCreative”, “IAuto.lv” un citiem.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti