F-1 kvalifikācijā Budapeštā atkal dominē Mercedes

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/lewishamilton

Nozare.lv | 18.jūlijs 2020 17:04

Pirmās formulas (F-1) sezonas trešajā posmā Budapeštā ātrākais kvalifikācijas braucienu sesijā sestdien izrādījās Lūiss Hamiltons ar "Mercedes", kurš apsteidza komandasbiedru Valteri Botasu un "Racing Point" braucēju Lensu Strolu.

Strols trešo kvalifikācijas sesiju atklāja ar apļa veikšanu minūtē un 14,671 sekundē. Hamiltons atbildēja ar jaunu trases rekordu - minūte un 13,613 sekundes.

Ceturtajā līkumā savu apli sabeidza "Racing Point" braucējs Serhio Peress, bet Strolu par 0,747 sekundēm apsteidza Hamiltona komandasbiedrs Botass, no līdera atpaliekot par 0,311 sekundēm.

Abi "Ferrari" piloti, attiecīgi Sebastjans Fetels un Šarls Leklērs, pakāpās uz ceturto un piekto vietu, bet tūlīt abus zemāk nobīdīja Peress.

Vēlreiz trases rekordu laboja Hamiltons, apstādamies pie minūtes un 14,447 sekundēm. Viņš par 0,107 sekundēm apsteidza Botasu, par 0,930 - Strolu, par 1,098 - Peresu, par 1,327 sekundēm - Fetelu un par 1,370 sekundēm - Leklēru.

Septītais finišēja "Red Bull" pārstāvis Makss Verstapens (+1,402), aiz viņa - abi "McLaren" braucēji - Lando Noriss (+1,519) un Karloss Sainss (+1,580).

Savukārt "Alpha Tauri" braucēju Pjēru Gaslī turpināja vajāt tehniskas problēmas, viņam trasē nemaz neizbraucot.

Pirmo kvalifikācijas braucienu kārtu nepārvarēja abi "Haas" piloti Kevins Magnusens, kurš no Nikolasa Latifi ("Williams") atpalika nieka 0,047 sekundes, un Romēns Grožāns, starp kuriem iespraucās Daņiils Kvjats ("Alpha Tauri"), pēdējās divās vietās finišējot "Alfa Romeo" pilotiem Antonio Džovinaci un Kimi Reikenenam.

Pie pēdējā brauciena netika 11.vietu ieņēmušais Daniels Rikjardo ("Renault"), kurš desmito vietu ieņēmušajam Gaslī zaudēja 0,153 sekundes. Aiz Rikjardo ierindojās Džordžs Rasels ("Williams"), Aleksandrs Albons ("Red Bull") un otrs "Renault" braucējs Estebans Okons.

Pirms tam trešajos treniņbraucienos ātrāko laiku sasniedza Botass, kurš apli veica minūtē un 15,437 sekundēs, Hamiltonu apsteidzot tikai par 0,042 sekundes.

Trešais bija Peress, kurš Botasam zaudēja 0,161 sekundi, bet piektais - viņa komandasbiedrs Lenss Strols (+0,596). Ceturto vietu izcīnīja Leklērs'(+0,344)), sesto  - Verstapens, bet četrkārtējais pasaules čempions no "Ferrari" un otro treniņbraucienu piektdien uzvarētājs Fetels bija astotais (+0,914).

Jau ziņots, ka piektdien pirmajos treniņbraucienos Budapeštas trasē, kas noritēja sausā trasē, taču laika apstākļiem bojājoties, ātrākais bija Hamiltons, kurš Budapeštas 4,381 kilometru garo "Hungaroring" apli veica minūtē un 16,003 sekundēs, komandasbiedru Botasu apsteidzot par nieka 0,086 sekundēm.

Trešo un ceturto labāko laiku uzrādīja abi "Racing Point" braucēji - Peress un Strols -, kuri no Hamiltona atpalika par attiecīgi 0,527 un 0,964 sekundēm.

Kārtējā vilšanās sanāca "Ferrari" pilotiem, taču Fetels (+1,235) finišēja sestais un Leklērs'(+1,401) - septītais aiz "Renault" braucēja Rikjardo (+1,197).

Trasē tā arī nedevās Gaslī, ap kura motoru "būrās" mehāniķi.

Otrajā sesijā, kad nelielais lietutiņš kļuva par lietu, visi 20 braucēji kopā veica tikai nedaudz vairāk apļu nekā pirmajā treniņbraucienā vieni paši "Mercedes" piloti.

Lietū veiksmīgākais izrādījās Fetels, kurš apli veica minūtē un 40,464 sekundēs. Viņš par 0,272 sekundēm apsteidza Botasu un par 1,320 sekundēm - Sainsu ("McLaren").

Ceturto un piekto vietu sadalīja "Racing Point" braucēji Strols un Peress, apli veicot attiecīgi 1,916 un 2,006 sekundes lēnāk par Fetelu. Sestais bija Gaslī ar 2,124 sekunžu atpalicību no četrkārtējā pasaules čempiona Fetela.

Leklērs ieņēma desmito vietu (+3,261), bet septiņi piloti, aizvadot tikai pa vienam līdz trim apļiem trasē, neklasificējās. Viņu vidū bija arī Hamiltons.

Trijās no pēdējām četrām F-1 sacensībām Budapeštā ir uzvarējis Hamiltons, kura kontā Ungārijas galvaspilsētā kopumā ir rekorda vērtās septiņas uzvaras.

Sacensības "Hungaroring" notiks svētdien.

Nākamais posms Lielbritānijas "Lielās balvas" izcīņa notiks 2.augustā Silverstonas trasē.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču pandēmijas dēļ organizatori nolēmuši pieturēties pie 18 posmu norises.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 8

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti