Jānis Baumanis savā projekt e debijā 2.vietā Rīgas posmā 1

 

Foto: Edgars Beļakovs

21.septembris 2020 10:58

Latvijas autosporta līdzjutējus 19. un 20. septembrī CSDD Bi-ķernieku trasē Neste World RX of Rīga ietvaros Jānis Baumanis priecēja ar debiju šogad izveidotā elektroautomašīnu čempionātā Projekt E, kur latviešu sportists “Ferratum” ko-mandas sastāvā ar “Ford Fiesta” automašīnu ierindojās otrajā vietā.

Četros kvalifikācijas braucienos Jānis izrādījās ātrākais pirmajā un galvenā ciņa viņam visa posma garunā izrādījās ar jauno Citroen C3 mašīnu un tās pilotu Sirilu Reimondu, kamēr pārējie divi Projekt E Rīgas posma dalībnieki Natālija Barate un Svein Bjarte Holtens cīnījās par trešo vietu.

Ņemot vērā mazo dalībnieku skaitu, pagaidām Projekt E tikai dod ieskatu skatītājiem, komandām un pilotiem par to, kāda elektro klase varētu izskatīties nākotnē.

Finālā abi favorīti startēja no pirmās rindas un Reimonds spēja nosargāt iekšmalu pirms pirmā pagrieziena, tikmēr Jānis saglabāja otro pozīciju un aizvadīja braucienu bez kļūdām savā māju posmā, pēc finiša kopā ar Reimondu uzgriežot ‘saulītes' skatītāju tribīnes priekšā. Sacensību laikā Baumanis tika pie 20 punktiem, kas pēc diviem posmiem ļauj kopvērtējumā ierindoties ceturtajā pozīcijā.

“…Mašīnai vēl ir daudz kurp tiekties''

“Pirmā kvalifikācija bija samērā veiksmīga, otrajā Sirilam padevās labāks starts. Trasē darām, ko varam, taču ir manāms, ka Citroen gūst priekšrocības uz asfalta, turpretim mēs esam spēcīgāki uz grants. Ir interesanti salīdzināt kā R5 mašīnas uzvedas Projekt E ieskaitē ļoti labu braucēju rokās, jo Sirils ir spēcīgs pilots. Sestdien bija ļoti baudāma diena ar ko pilnīgi jaunu. Jauda ir ļoti līdzīga superkāriem, svars ir lielāks, tādēļ arī zaudējam aptuveni 2 sekundes aplī. Mašīna ir par 200 kilogramiem smagāka, bet tās bremzēšanas ceļš garāks. Drīz jau varēsim cīnīties sekundes desmitdaļu robežās par vadošo piecinieku,” pēc pirmās sacensību dienas stāstīja Jānis Baumanis.

"Pirms fināla jau bija nojausma, kas tajā notiks. Gan man, gan Sirilam bija saglabāts nelietots riepu komplekts priekš fināla. Mazliet cerēju, ka viņš tās izmantos kādā no iepriekšējiem braucieniem, taču viņa taktika bija identiska manai. Startā viņš aizbrauca man priekšā, bet trasē vairs klāt netiku. Jebkurā gadījumā cīņa bija ļoti laba. Pēc finiša uzgriezu saulītes skatītājiem par prieku. Ceru, ka arī viņiem patika. Esmu priecīgs, ka esmu pasaulē vienīgais braucējs, kurš ir piedalījies un kāpis uz pjedestāla visās šobrīd notiekošajās pasaules un Eiropas čempionātu ieskaitēs. Mašīnai vēl ir daudz kurp tiekties, bet bija ļoti interesanti redzēt, ko tā jau spēj paveikt."

 

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Janeks90 21.septembris 2020 17:05
1 0 Atbildēt

“... Neste World RX of Rīga ietvaros Jānis Bauma-nis priecēja...”

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti