Vjetnamas "Grand Prix" šosezon nedebitēs F-1 seriālā

 

Foto: Ekrānbilde no twitter/f1

Nozare.lv | 16.oktobris 2020 14:25

Vjetnamas "Grand Prix" šosezon nepiedzīvos debiju Pirmās formulas (F-1) seriālā, piektdien paziņoja sacensību organizatori.

F-1 posmam Hanojas pilsētā bija jānotiek aprīlī. Sākotnēji tas bija plānots kā trešais sezonas etaps un šogad piedzīvotu debiju F-1 seriālā. F-1 piektdien paziņoja, ka Vjetnamas "Grand Prix" šosezon nenotiks, bet par nākamo gadu skaidrības vēl nav.

Covid-19 radītajai pandēmijai pieņemoties spēkā, F-1 sākotnēji atcēla sacensības Šanhajā un Melburnā, bet vēlāk arī pārcēla Vjetnamas etapu.

Pērn Vjetnama ar F-1 parakstīja desmit gadu līgumu par sacensību rīkošanu Āzijas valstī. Vietējie mediji lēsa, ka viena posma organizēšana Vjetnamai izmaksās ap 60 miljoniem ASV dolāru (51,2 miljonus eiro).

Par F-1 posmu norisi Vjetnamā atbildīgs būs lielākais privātais konglomerāts "VinGroup", kas plāno sacensību norisi nakts laikā.

Hanojas trase kopējais garums ir 5,565 kilometri.

Vjetnama līdz šim ļoti veiksmīgi cīnījusies ar Covid-19 pandēmiju. Valstī ar vīrusu sasirgušas vien 1124 personas, bet pēdējā mēneša laikā jauni saslimšanas gadījumi nav noteikti.

Pārliecinoši pretī savam septītajam titulam dodas brits Lūiss Hamiltons, kurš 11 posmos iekrājis 230 punktus un ir kopvērtējuma līderis. Par teju trīs uzvaru tiesu atpaliek Valteri Botass, kura kontā ir 161 punkts, bet trešais ar 147 punktiem ir Makss Verstapens.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 17 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti