Hamiltons uzvar Imolā un palīdz "Mercedes" nodrošināt septīto Konstruktoru kausu pēc kārtas

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/lewishamilton

Nozare.lv | 1.novembris 2020 16:34

Britu pilots Lūiss Hamiltons svētdien Itālijā finišēja pirmais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 13.posmā - Emīlijas-Romanjas "Grand Prix" -, palīdzot "Mercedes" komandai nodrošināt uzvaru Konstruktoru kausā.

Hamiltons karjeras laikā izcīnījis 93 uzvaras F-1 posmos, vēl vairāk uzlabojot savu rekordu. Britu pilots ir tuvu tam, lai izcīnītu savu septīto titulu un atkārtotu vēl vienu leģendārā vācieša Mihaela Šūmahera rekordu.

Sacīksti no "pole-position" sāka Hamiltona komandas biedrs Valteri Botass, kurš pirmo vietu nosargāja. Tikmēr pats Hamiltons startā piekāpās Maksam Verstapenam, atkāpjoties uz trešo pozīciju.

Pēc pirmo divu vadošo pilotu pitstopa par līderi kļuva Hamiltons, bet Botass nonāca priekšā Verstapenam. Hamiltons bez braukšanas boksos turējās līdz 33.aplim, pie tam viņam par labu nostrādāja tas, ka pitstopā viņš devās laikā, kad trasē bija virtuālā drošības mašīna.

Britu pilots trasē atgriezās četras sekundes priekšā Botasam, kurš turklāt brauca ar bojātu spēkratu. Tikmēr Verstapens tuvojās Botasam un 44.aplī apdzina somu. Tiesa, riepas plīsuma dēļ nīderlandietis otro vietu nenoturēja un izstājās.

Hamiltons finišēja pirmais, nopelnot bonusa punktu kopvērtējumā par ātrāko apli. Nepilnas sešas sekundes viņam zaudēja Botass, bet trešais bija Daniels Rikjardo ("Renault"). 

Aiz pirmā četrinieka palika Daniils Kvjats ("Alpha Tauri"), piekto vietu ieņēma Šarls Leklērs ("Ferrari"), bet pirmo sešinieku noslēdza Serhio Peress ("Racing Point"). Tālāk sekoja Karloss Sainss juniors un Lendo Noriss (abi - "McLaren"), devīto vietu ieņēma Kimi Reikenens, bet kā pēdējais pie punkta tika Antonio Džovinaci (abi - "Alfa Romeo").

Jau nākamajā posmā, kas pēc divām nedēļām notiks Turcijā, Hamiltons var nodrošināt savu septīto čempiontitulu.

Kopvērtējumā pēc 13 posmiem viņa kontā ir 282 punkti, otrais ar 179 punktiem ir Botass, bet trešo vietu ar 162 punktiem ieņem Verstapens.

Konstruktoru kausā "Mercedes" iekrājusi 479 punktus, bet tuvākajai sekotājai "Red Bull" ir 226 punkti. "Mercedes" Konstruktoru kausā uzvarējusi septiņas sezonas pēc kārtas, pārspējot "Ferrari" sēriju - Itālijas vienība no 1999. līdz 2004.gadam tika pie sešiem tituliem pēc kārtas.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprināta 17 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti