Hamiltons uzvar Turcijā un kļūst par septiņkārtēju F-1 čempionu 4

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/F1

Nozare.lv | 15.novembris 2020 16:26

"Mercedes" komandas britu pilots Lūiss Hamiltons svētdien izcīnīja uzvaru Turcijas "Grand Prix" un trīs posmus pirms sezonas beigām nodrošināja savu septīto Pirmās formulas (F-1) pasaules čempiona titulu.

Hamiltons par F-1 čempionu kronēts 2008., 2014., 2015., 2017., 2018., 2019. un 2020.gadā. Viņš ar Mihaelu Šūmaheru dala rekordu visvairāk izcīnītajos titulos.

Turcijā lietainos laikapstākļos notika sezonas 14.posma sacensības, kuras no pirmās pozīcijas sāka "Racing Point" pilots Lenss Strols. Hamiltons par līderi kļuva 37.aplī, apdzenot Strola komandas biedru Serhio Peresu.

Brits līdz finišam noturēja pirmo pozīciju, kas viņam deva ne tikai uzvaru, bet arī pārliecinoši nodrošinātu čempiontitulu.

Startā otrais aiz Strola bija Makss Verstapens, taču "Red Bull" pilots pirmajā līkumā savu pozīciju zaudēja, pirmās divas vietas ieņemot "Racing Point" braucējiem. Savukārt Hamiltons no sestās pozīcijas pakāpās uz trešo, taču vēlāk kļūdas dēļ zaudēja vairākas vietas. Viņa vietu aizņēma vien no 12.pozīcijas startējušais Sebastjans Fetels ("Ferrari"), bet vēlāk uz šo vietu pakāpās Aleksandrs Albons ("Red Bull").

Pēc tam, kad vairums vadošo braucēju otro reizi pabija boksos, par līderi kļuva Peress, kuram sekoja Hamiltons. 37.aplī brits apdzina meksikāni un kļuva par līderi. Abiem sacensību turpinājumā nedodoties boksos, Hamiltons izcīnīja uzvaru, bet Peress bija otrais. Trešais tikmēr finišēja Fetels, kurš aiz sevis atstāja savu komandas biedru Šarlu Leklēru.

Tālāk sekoja Karloss Sainss juniors ("McLaren"), pirmo sešinieku noslēdza Verstapens, septītais bija Albons, bet astoto vietu ieņēma Lendo Noriss ("McLaren"), kuram bija arī ātrākais aplis. Ar devīto vietu samierinājās Strols, bet kā pēdējais pie punkta tika Daniels Rikjardo ("Renault"). Hamiltona komandas biedrs Valteri Botass palika 13.vietā.

Sezonas turpinājumā tiks aizvadīti divi posmi Bahreinā, bet seriāls noslēgsies 13.decembrī Abū Dabī.

Pēc 14 posmiem Hamiltona kontā ir 307 punkti, tālāk ar 197 punktiem ir Botass, bet pirmo trijnieku ar 170 punktiem noslēdz Verstapens. Kā vēstīts, iepriekšējā posmā uzvaru Konstruktoru kausā nodrošināja "Mercedes" komanda.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ kalendārs saīsināts līdz 17 posmiem.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/lewishamilton

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
F1 15.novembris 2020 21:59
4 1 Atbildēt

Mercedes izdarīja daudz vairāk, jo uzvarēja ne tikai ar saviem motoriem, bet arī pašu formulu un komandu!

Sūda fords vienkārši tirgoju savus motorus, un tādējādi arī tika pie titula.

Nemaz nerunājot par ielas auto, neviens fords nekad nav bijis pat salīdzināms ar mercedes..

viencexperc 15.novembris 2020 18:12
2 4 Atbildēt

Un līdz ar to Mercedess atkārtoja Ford rekordu par uzvarām dzinēju piegādē F1 čempioniem...

viencexperc 16.novembris 2020 11:48
1 2 Atbildēt

Bet uz papīriem 7 uzvaras PĒC KĀRTAS ir Ford un MB.

Bet kopējās uzvaras ir tādas:

Ferarri 15, Ford,MB - 13.

Bet pēc šasijām:

Ferarri 15, Mclaren - 12, MB - 9.

Vienkārši Ford netaisa šasijas, bet piemēram, Mclaren netaisa motorus. Tāpēc statistika ir godīga.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti