Leģendārā Šūmahera dēls Miks paraksta līgumu ar F-1 komandu "Haas" 2

 

Foto: Ekrānbilde no instagram.com/mickschumacher

Nozare.lv | 2.decembris 2020 13:21

Leģendārā pilota Mihaela Šūmahera dēls Miks nākamsezon būs Pirmās formulas (F-1) komandas "Haas" pilots, trešdien paziņoja vienība.

Komanda vēsta, ka ar jauno braucēju līgums noslēgts uz vairākiem gadiem.

"Priecājos, ka komandas rindas papildinājis Miks, tāpēc ar nepacietību gaidu, kad varēšu viņu sveikt," atklāja komandas direktors Ginters Šteiners. "Vērtējot viņa sniegumu, patiesi uzskatu, ka viņš ir pelnījis iespēju F-1."

Tāpat komandu nākamsezon pārstāvēs 21 gadu vecais Krievijas sportists Ņikita Mazepins. Arī ar viņu noslēgts līgums uz vairākiem gadiem. 

Jau iepriekš "Haas" paziņoja, ka līdzšinējie piloti Kevins Magnusens un Romēns Grožāns nākamsezon nepārstāvēs vienību.

21 gadu vecais Šūmahers šajā nedēļas nogalē tiks kronēts par "Formula 2" (F-2) čempionu. Tikmēr Mazepins kopvērtējumā ieņem trešo vietu.

"Fakts, ka nākamgad būšu F-1 komandas pilots, mani padara mēmu," teica Šūmahers. "Vēlos pateikties "Haas" komandai, "Ferrari" un arī "Ferrari" jauno braucēju akadēmijai, kas man līdz šim uzticējušās. Tāpat īpašs paldies maniem vecākiem, kuriem daudz esmu parādā."

Mazepins iepriekš ar F-1 bolīdu testus veicis "Force India" komandā un šajā klasē būs jau ceturtais Krievijas pilots. F-1 savus spēkus izmēģinājuši arī Vitālijs Petrovs, Segejs Sirotkins un seriālā vēl šobrīd esošais Daniils Kvjats.

21 gadu vecais Mazepins ir miljardiera Dmitrija Mazepina dēls.

Tikmēr pagājušajā nedēļas nogalē šaušalīgajā avārijā cietušais Grožāns otrdien jau izrakstīts no slimnīcas, bet šajā nogalē viņa vietu pie bolīda stūres ieņems brazīlietis Pjetro Fitipaldi.

Pēc 15 posmiem Lūisa Hamiltona kontā ir 332 punkti, tālāk ar 201 punktu ir brita komandasbiedrs soms Valteri Botass, bet labākais no pārējām komandām ar 189 punktiem ir nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull".

Uzvaru Konstruktoru kausā jau nodrošinājusi "Mercedes" komanda.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ kalendārs tika saīsināts līdz 17 posmiem.

Arī iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.
 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Conqueror 2.decembris 2020 19:08
2 1 Atbildēt

jaunas sejas vajag, vecie vēži jau apnikuši....

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti