Igaunis Jiri Vipss atlikušajai sezonas daļai apstiprināts F-1 komandas "Red Bull" testa pilota amatā

 

Foto: Ekrānbilde no instagram.com/juri_vips/

Nozare.lv | 3.decembris 2020 10:52

Igauņu sacīkšu braucējs Jiri Vipss līdz 2020.gada sezonas beigām kļūs par Pirmās formulas (F-1) pilna laika testu braucēju "Red Bull" komandā, trešdien vēstīts sabiedriskās raidorganizācijas ziņu portālā "Err.ee" (ERR).

Testu braucēji nereti vēlāk tajā pašā komandā tiek arī pie pilota pienākumiem F-1 sacīkstēs.

20 gadus vecais tallinietis bija vienības pagaidu testa braucējs Turcijas "Grand Prix" izcīņā novembra vidū, kad divi "Red Bull" testa braucēji nevarēja tikt iesaistīti. Viņš tikai nesen ieguva superlicenci pēc nepieciešamo 300 kilometru nobraukšanas F-1 automašīnā.

Vipss bija arī rezerves braucējs šīs nedēļas nogalē notiekošajās Sahiras "Grand Prix" sacensībās Bahreinā "Red Bull" māsas komandā "AlphaTauri", vēsta portāls "Delfi.ee".

Vieta kļuva brīva pēc tam, kad viens no iepriekšējiem "Red Bull" testa braucējiem Seržio Sete Kamara pievienojās "Dragon Penske" komandai, lai sacenstos elektrisko automobiļu sērijā Formula E sērijā.

Tas, vai Vipss saglabās savus pienākumus arī nākamajā sezonā, vēl nav apstiprināts.

Vipss ir piedalījies dažās 2020.gada Otrās formulas (F-2) sacīkstēs ar DAMS komandu, bet vēlāk plānotā pāreja uz Japānas "Super Formula" čempionātu tika atcelta, kad, ņemot vērā Covid-19 ierobežojumus, par labāku kandidatūru tika atzīts vietējais braucējs.

Arī 2003.gada Lielbritānijas F-3 čempions Marko Asmers, kurš pats bijis F-1 testa braucējs kopā ar "Williams" komandu, nespēja prognozēt ERR, kas notiks nākamajā sezonā.

2020.gada F-1 sezonā atlikušas divas sacīkstes - šīs nedēļas nogalē Bahreinā un Abū Dabī nedēļu vēlāk. Savukārt 2021.gada sezonai jāsākas martā Austrālijā.

Ja Vipss nākamajā sezonā turpinās sacensties F-2, viņš varēs pieslēgties tām F-1 sacīkstēm, kuras neparādās kalendārā tajā pašā nedēļā, kad F-2 sacensības, jo tādā gadījumā Vipss startēs F-2 sacensību seriālā.

"Red Bull" pašreizējie braucēji ir holandiešu pilots Makss Verstapens, kurš šobrīd braucēju čempionāta kopvērtējumā ir trešais, un Taizemes pilots Aleksandrs Albons (devītā vieta), kamēr "AlphaTauri" rindās brauc francūzis Pjērs Gaslī (desmitā vieta) un Daņiils Kvjats (Krievija, 14.). Vipss varētu tikt aicināts aizstāt jebkuru no četriem, ja ar viņiem kaut kas notiktu, vēsta ERR.

Pēc šausminošās avārijas pagājušās nedēļas nogalē Bahreinas "Grand Prix" sacensībās, ko piedzīvoja Francijas braucējs Romēns Grožāns, ERR ziņo, ka veterāns vismaz šajā nedēļas nogalē nestartēs un ka viņu "Haas" komandā vismaz Sahiras "Grand Prix" sacīkstēs aizstās 1972.gada un 1974.gada pasaules čempiona Emersona Fitipaldi mazdēls Pjetro Fitipaldi.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 2

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti