Peress izcīna karjeras pirmo uzvaru F-1 seriālā

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/f1

Nozare.lv | 6.decembris 2020 21:21

Meksikānis Serhio Peress ("Racing Point") svētdien izcīnīja karjeras pirmo panākumu Pirmās formulas (F-1) sacensībās.

Sahiras "Grand Prix" uzvaru izcīnīja Peress, kurš par 10,518 sekundēm apsteidza Estebanu Okonu ("Renault") un komandas biedru Lensu Strolu, viņam piekāpjoties par 11,869 sekundēm.

Ceturtais bija Karloss Sainss ("McLaren"), tālāk sekoja Daniels Rikjardo ("Renault"), Aleksandrs Albons ("Red Bul"), Daniil Kvajts ("Alpha Tauri"), abi "Mercedes" piloti Valteri Botass un Rasels, kā arī Lendo Noriss ("McLaren"), kurš bija desmitais, lai arī sacensības sāka no pēdējās starta rindas.

Okonam šis bija pirmais goda pjedestāls karjerā, bet Norisa automašīnai pēc neveiksmes kvalifikācijā veica remontu, kā dēļ viņam startā bija jāstājas pēdējā rindā.

Jau pirmajā aplī no cīņas par uzvaru izstājās "Ferrari" braucējs Šarls Leklērs un Makss Verstapens no "Red Bull". Trases sākuma daļā pēc starta pirmajos līkumos izvērtās sīva cīņa. Peress ceturtajā līkumā centās apsteigt lēnāk braucošo Verstapenu, bet šis manevrs patraucēja Leklēram, kurš aizķēra meksikāņa bolīdu un brīdi vēlāk jau slīdēja ar nolauztu riteni.

Verstapens centās apbraukt sadursmi, taču trasē viņam vairs nebija vietas, kā rezultātā viņa bolīds ietriecās apmalē. Gan Leklēram, gan Verstapenam posms beidzās īsti nesācies.

Tikmēr Lūisa Hamiltona aizvietotājs Rasels bija iekrājis vairāku sekunžu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem, tostarp komandas biedru Botasu. 

55.aplī no sacensībām izstājās "Williams" braucējs Nikolass Latifi, kā rezultātā trasē vēlreiz devās drošības auto. Sešus apļus vēlāk drošības auto atkārtoti devās trasē, jo vienā no līkumiem saslīdēja otrs "Williams" pilots Džeks Aitkens.

"Mercedes" komanda tikmēr abus savus pilotus iesauca boksos, lai veiktu riepu maiņu. 64.aplī komanda pa rāciju Raselam paziņoja, ka viena no riepām atšķiras no pārējām trim, tāpēc viņam jāatgriežas boksos. Rasels trasē atgriezās piektais, bet līderis tobrīd bija Okons. 

Pakāpties augstāk Raselam liedza 79.aplī pārdurtā kreisā aizmugurējā riepa. Pēc šīs neveiksmes viņš no 15.vietas spēja pakāpties līdz devītajai pozīcijai. Piecus apļus līdz sacīkstes beigām Peress izvirzījās vadībā un vēlāk arī vairs netika apdzīts.

Sestdien kvalifikācijā ātrāko laiku uzrādīja Botass, kuram sekoja Rasels un Verstapens.

2020.gada sacensību seriāls noslēgsies 13.decembrī Abū Dabī.

Pēc 15 posmiem Hamiltona kontā ir 332 punkti, tālāk ar 205 punktiem ir brita komandasbiedrs soms Botass, bet labākais no pārējām komandām ar 189 punktiem ir nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull".

Uzvaru Konstruktoru kausā jau nodrošinājusi "Mercedes" komanda.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ kalendārs tika saīsināts līdz 17 posmiem.

Arī iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti