Bertāns starptautisko drifta sezonu sāks Omānā

 

Foto: Publicitātes attēls

Elīne Berķe | 8.decembris 2020 14:22

Drifta pilots no Latvijas, Nikolass Bertāns drifta sezonu arī 2021. gadā uzsāks jau februāra sākumā, jo sportists dosies uz Omānu, kur piedalīsies ''Oman Oil drift'' čempionātā. Oman Oil sacensību organizatori jau ceturto gadu aktīvi pie sevis aicina Pasaulē un Eiropā zināmus drifterus, lai viņi stātos pretī Gulfa zonas drifta braucējiem.

Tā ir lieliska iespēja, jo papildus sportisti var aizvadīt treniņu pirms sezonas sākuma savos pašmāju seriālos. Šogad ielūgumu saņēma gan Blušs, gan Bertāns, no Latvijas drifta braucējiem, bet uz Omānu šoreiz dosies tikai Bertāns, Blušs šogad ziemas sezonā aktīvi  gatavosies jaunajai sezonai, un HGK komanda arī nesen atklāja savu jauno sporta automašīnu būvniecības darbnīcu, kura prasa savu papildus laiku, atklāšana bija tikai Novembrī.

Novembra sākumā Bertāna mašīna konteinerī devās uz Omānu, tāpēc noslēdzot vienu sezonu, automašīnai tika veikta apkope, un uzreiz konteinerī, un uz nākamo sezonu. Nikolass atklāj, ka ir patiesi pagodināts arī šogad saņemt uzaicinājumu: '' Ar visu kas notiek apkārt, teikšu tā, es ļoti gaidīju šo ielūgumu. Par saviem līdzekļiem mēs nedotos uz šīm sacensībām, jo tās ir ļoti lielas izmaksas, un pēc pilnas sezonas Latvijā un Baltijā, tas nav iespējams, bet ir liels prieks, ka Omānas Automobiļu Federācija, lai dotu fantastiskas sacensības saviem braucējiem, un skaistu šovu skatītājiem, ik gadu piešķir noteiktu finansējumu, lai uzaicināti Eiropas braucējus piedalīties šajās sacensībās, uzaicinātajiem braucējiem tiek atmaksāts ceļš, dzīvošana un transports. Mums pašiem ir tikai jānodrošina riepas, degviela, sagatavota mašīna un jāpaēd.’’

Nikolass Bertāns savos 15 gados jau ir pārspējis Latvijas un Baltijas labākos drifterus, 2020.gada sezonā kļūstot par Baltijas, Latvijas un  Livonijas čempionu, aizvadot pilnu drifta sacensību sezonu.

Omānas sacensības 2021.gadā norisināsies Februāra sākumā, divas, vai iespējams pat trīs sacensības pēc kārtas. Omānas čempionātā tas braucējs, kurš izcīna visvairāk punktus, kurus dod, saskaitot kvalifikācijas un tandēmu rezultātus, kļūs par čempionu, bet arī katrās sacensībās tiek noskaidroti uzvarētāji, pagājušogad, Nikolasam izdevās vienreiz uzkāpt uz pjedestāla, šoreiz mērķi ,protams, lielāki.

Kopā ar latviešiem ''Oman Oil'' drifta čempionāta uz starta izies plaši zināmi vārdi drifta Pasaulē, kas noteikti būs lielisks treniņš sportistiem pirms sezonas, kā arī iespēja sacensties ar labākajiem trasē. Šogad dalībnieku pulkam Omānā pievienosies arī Bertāna Baltijas komandas biedrs lietuvietis Benediktas Čirba.  Parasti uz šīm sacensībām tiek ielūgti labākie drifta braucēji no visas Pasaules, tāpēc līmenis ir augsts, pilnais 2021. gada braucēju saraksts vēl nav izziņots, bet tas noteikti būs spēcīgs.

Dodoties uz Omānu 2020.gada sākumā viss bija nezināms, un ar daudz jautājumiem, bet atgriežoties tur 2021.gadā Bertāns atdzīst, ka jutīsies kā mājās. Sportistam ir izveidojušās daudz draudzīgas attiecības ar vietējiem sportistiem, ne tikai no Omānas bet arī kaimiņvalstīm, un , protams, lielais , fantastiskais fanu pulks, kuriem jau pagājušogad Bertāns bija viens no favorītiem trasē, kas deva sajūtu, ka brauktu mājas trasē.

Kamēr Bertāna drifta auto ir ceļā uz Omānu, nesen tika iegādāta jaunas BMW automašīnas bundža, kura jau ir HGK darbnīcā, un tiek gatavota jaunajai 2021.gada sezonai.  2021. gada sezona sportistam ir gandrīz jau saplānota, un  noteikti vēl būs daudz interesanti jaunumi, gan nesezonas laikā, gan tuvojoties sezonai, par kuriem braucējs informēs savus sekotājus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti