Hamiltons Imolas trasē kvalifikācijā apsteidz "Red Bull" pilotus

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter/F1

Nozare.lv | 17.aprīlis 2021 17:54

Lielbritānijas pilots Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas sestdien Imolas trasē izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta otrā posma - Emīlijas-Romanjas "Grand Prix" - kvalifikācijā.

Britu autosportists 99.reizi karjerā sacensības uzsāks no pirmās starta vietas. Savā ātrākajā aplī viņš Enco un Dīno Ferrāri vārdā nosaukto trasi veica vienā minūtē un 14,411 sekundēs.

Līdzās viņam pirmajā starta rindā būs "Red Bull" pilots Serhio Peress, kurš bija 0,035 sekundes lēnāks par Hamiltonu. Aiz Hamiltona no trešās vietas startēs Makss Verstapens, kurš bija vēl 0,052 lēnāks par savu komandas biedru Peresu, bet blakus nīderlandietim būs Šarls Leklērs ("Ferrari").

Nākamo rindu aizņems Pjērs Gaslī ("Alpha Tauri") un Daniels Rikjardo ("McLaren"), bet aiz viņiem būs Lendo Noriss ("McLaren") un Valteri Botass ("Mercedes"). Pirmajā desmitniekā kvalifikācijā iekļuva arī Estebans Okons ("Alpine Renault") un Lenss Strols ("Aston Martin").

Piektdien pirmajās divās treniņbraucienu sesijās ātrākais bija Botass, bet sestdien trešajā treniņā labāko rezultātu sasniedza Verstapens.

Svētdien piloti spēkosies sezonas otrajā posmā.

Pirmajā posmā pirms trim nedēļām Hamiltons spraigā cīņā pārspēja Verstapenu.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš tas izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram.

Otrais finišēja Hamiltona komandasbiedrs soms Valteri Botass, bet trešo vietu ieņēma nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull" komandas.

Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23).

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti