Verstapens pēc sacensību apturēšanas uzvar Emīlijas-Romanjas "Grand Prix"

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 18.aprīlis 2021 19:47

Nīderlandietis Makss Verstapens svētdien Imolas trasē pēc sacīkšu apturēšanas avārijas dēļ uzvarēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta otrā posma - Emīlijas-Romanjas "Grand Prix" - sacensībās, kamēr septiņkārtējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons trasē kļūdījās, taču ierindojās otrajā vietā.

"Red Bull" pilots Verstapens pirmajā pagriezienā apsteidza "pole position" īpašnieku Hamiltonu ("Meredes") un ar 22 sekunžu handikapu izcīnīja pirmo uzvaru sezonā.

Lendo Noriss ar "McLaren" ieņēma trešo vietu, atpaliekot no uzvarētāja par 23,702 sekundēm. Ceturtais finišēja Šarls Leklērs ("Ferrari"), piektais - viņa komandasbiedrs Karloss Sainss, sestais - Daniels Rikjardo ("McLaren").

Pasaules eksčempions spānis Fernando Alonso ("Alpine Renault") ierindojās 11.vietā 66,561 sekundi aiz uzvarētāja, bet cits pasaules eksčempions vācietis Sebastians Fetels bija 15. ar apļa atpalicību.

Jau otrajā aplī no sacensībām izstājās "Williams" braucējs kanādietis Nikolass Latifi, bet viņa komandasbiedrs brits Džordžs Rasels un otrs "Mercedes" pilots soms Valteri Botass parūpējās par sadursmi 34.aplī, kas noveda pie sarkanajiem karogiem un sacensību pārtraukšanas.

Abi sadūrās, Raselam mēģinot apdzīt Botasu, braucot ar ātrumu gandrīz 300 kilometri stundā. Braucēji tika sveikā cauri, kamēr viņu sasistās automašīnas tika evakuētas no trases, liedzot abiem turpināt sacensības.

Sacensības nekavējoties tika pārtrauktas, no trases novācot izmētātas automašīnu detaļas.

Sarkanie karogi parādījās apli pēc retas Hamiltona kļūdas, kad pasaules čempions, braucot otrajā vietā lietus mīkstinātā trasē, nobrauca no trases un trāpīja grants bedrē. Šī viņam neraksturīgā kļūda atsvieda Hamiltonu uz devīto vietu.

Pusstundu pēc sacīkšu apturēšanas tās tika atsāktas, un Hamiltonam ar automašīnai veiktu remontu izdevās atgriezties trasē.

Jau ziņots, ka Hamiltons sestdien Imolas trasē izcīnīja savu 99.uzvaru kvalifikācijā, apsteidzot "Red Bull" pilotus - Serhio Peresu un Maksu Verstapenu, kopā ar kuru no otrās rindas startēja Monako pilots Leklērs.

Piektdien pirmajās divās treniņbraucienu sesijās ātrākais bija Botass, bet sestdien trešajā treniņā labāko rezultātu sasniedza Verstapens.

Pirmajā posmā pirms trim nedēļām Hamiltons spraigā cīņā pārspēja Verstapenu.

Kopvērtējumā Hamiltonam ir 44, Verstapenam 43 un Norisam 27 punkti. Leklēram ir 20, Botasam 16, bet Sainsam un Rikjardo - pa 14 punktiem.

Nākamais posms plānots pēc divām nedēļām Portugālē.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš tas izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram.

Otrais finišēja Hamiltona komandasbiedrs soms Valteri Botass, bet trešo vietu ieņēma nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull" komandas.

Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23).

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti