Hamiltons uzvar Portugāles "Grand Prix" un kopvērtējumā palielina pārsvaru pār Verstapenu

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter/f1

Nozare.lv | 2.maijs 2021 20:21

Septiņkārtējais čempions Lūiss Hamiltons svētdien svinēja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta trešā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās.

Hamiltons par 29,148 sekundēm apsteidza sīkstāko konkurentu Maksu Verstapenu no Nīderlandes ("Red Bull"), komandas biedrs soms Valteri Botass atpalika 33,53 sekundes, bet ceturtais ar nepilnu 40 sekunžu deficītu bija meksikānis Serhio Peress ("Red Bull").

Piektajā vietā ierindojās brits Lendo Noriss ("McLaren"), viņam sekoja Monako pilots Šarls Leklērs ("Ferrari"), Estebans Okons ("Alpine") no Francijas, spānis Fernando Alonso ("Alpine"), bet desmito vietu ieņēma austrālietis Daniels Rikjardo ("McLaren").

Tituliem bagātais Hamiltons svētdienas etapu sāka no otrās pozīcijas, bet 20.aplī apsteidza savu komandas biedru un vēlāk izcīnīja karjeras 97.uzvaru.

"Šī gan fiziski, gan mentāli bija grūta sacīkste. No šodienas daudz nevaram iemācīties, jo skaidrs, ka varam startēt labāk," pēc uzvaras teica Hamiltons.

Otrajā aplī sadursmē ar savu komandas biedru Antonio Džiovinaci cieta "Alfa Romeo" pilots Kimi Reikenens. Viņš bija vienīgais, kuram neizdevās sasniegt finišu.

Pēc sacensību atsākšanas Hamiltons otro pozīciju zaudēja Verstapenam, bet jau 20.aplī izvirzījās vadībā, kamēr "Red Bull" pilots bija iestrēdzis aiz Botasa. Pēc pitstopa apmeklējuma 50.aplī Verstapens apsteidza Botasu, kurš vēl nebija paspējis uzsildīt nesen nomainītās riepas, pilotiem šādā secībā arī sasniedzot finišu.

Sestdien kvalifikācijā ātrākais bija Botass.

Pēc trim posmiem kopvērtējuma līderis ar 69 punktiem ir Hamiltons, Verstapenam 61 punkts, bet Noriss seko ar 37 punktiem. Botass ar 32 punktiem ir ceturtais, bet vadošo piecinieku ar 28 punktiem noslēdz Leklērs.

Pirmajā posmā Bahreinā uzvarēja Hamiltons, bet otrajā posmā Itālijā Verstapens viņam revanšējās.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš tas izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram.

Otrais finišēja Hamiltona komandasbiedrs soms Valteri Botass, bet trešo vietu ieņēma nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull" komandas.

Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23).
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti