Leklērs izcīna "pole position" Azerbaidžānas "Grand Prix"

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/charles_leclerc

Nozare.lv | 5.jūnijs 2021 20:52

"Ferrari" pilots no Monako Šarls Leklērs sestdien Baku izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sestā posma - Azerbaidžānas "Grand Prix" - kvalifikācijā.

Leklērs 6,003 kilometru garajā distancē Baku ielās, kur F-1 atgriežas pēc divu gadu pārtraukuma, ātrāko apli veica minūtē un 41,218 sekundēs.

Monako pilotam uzvaru kvalifikācijā palīdzēja izcīnīt viņa komandas biedra spāņa Karlosa Sainsa sadursme ar japāni Juki Cunodu ("Alpha Tauri"), kuras rezultātā vairākiem pilotiem kvalifikācijas beigās nebija iespēja uzstādīt jaunus labākos apļa laikus.

Leklērs "pole position" ieguva arī pagājušajā posmā Monako, bet tehnisku ķibeļu dēļ sacensībās nevarēja piedalīties. Viņš karjeras laikā kvalifikācijā uzvarējis deviņas reizes.

Septiņkārtējais pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons ("Mercedes") uzvarētājam zaudēja 0,232 sekundes, trešais ar 0,345 sekunžu deficītu bija kopvērtējuma līderis no Nīderlandes Makss Verstapens ("Red Bull"), bet otrajā starta rindā ar viņu kopā svētdien startēs francūzis Pjērs Gaslī ("Alpha Tauri").

Piektais bija Sainss, viņam sekoja brits Lendo Noriss ("McLaren"), meksikānis Serhio Peress ("Red Bull"), Cunoda, spānis Fernando Alonso ("Alpine") un Valteri Botass ("Mercedes") no Somijas, kurš noslēdza desmitnieku.

Bijušais pasaules čempions no Vācijas Sebastians Fetels svētdien cīņā par uzvaru iesaistīsies no 11.pozīcijas.

Sestdien piloti sākotnēji aizvadīja trešo treniņsesiju, kurā labāko laiku uzrādīja Gaslī, viņam sekoja Peress, bet trešais bija Hamiltons.

Treniņsesijas beigās tehnisku iemeslu dēļ Džordža Rasela ("Williams") bolīds ar speciālu transportu tika novests no trases, bet pie laika neizdevās tikt arī Verstapenam, kurš avārijām bagātajā 15.līkumā ieskrēja apmalē.

Kvalifikācijas pirmajā sesijā tai pašā 15.līkumā avarēja kanādietis Lenss Strols ("Aston Martin"), kā dēļ trasē tika izkārti sarkanie karogi. Savukārt pēc četriem aizvadītiem apļiem šajā līkumā avarēja itālis Antonio Džiovinaci ("Alfa Romeo").

Otrās kvalifikācijas sesijas beigās trešajā līkumā avarēja Daniels Rikjardo no Austrālijas ("McLaren"), kas Fetelam liedza uzstādīt labāku apļa laiku, kā rezultātā vācietis palika 11.vietā.

Kvalifikācija noslēdzās ar Cunodas un Sainsa sadursmi, bet iepriekš Hamiltonu trasē apsteidza divi "Red Bull" piloti, britam par mata tiesu saglabājot otro pozīciju.

Lielās balvas izcīņa gaidāma svētdien.

Pēc pieciem posmiem F-1 kopvērtējumā līderis ar 105 punktiem ir Verstapens, par četriem mazāk iekrājis Hamiltons, bet trešais ar 56 punktiem ir Noriss. Ceturtajā vietā ar 47 punktiem ir Botass, taču vadošo piecinieku ar 44 punktiem noslēdz Peress.

Pirmajā posmā Bahreinā uzvarēja Hamiltons, otrajā posmā Itālijā Verstapens viņam revanšējās. Divos nākamajos posmos - Portugālē un Spānijā - vēl divas uzvaras izcīnīja Hamiltons, bet Monako posmā atkal uzvarēja Verstapens.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram.

Otrais finišēja Hamiltona komandasbiedrs Botass, bet trešo vietu ieņēma nīderlandietis Verstapens no "Red Bull" komandas.

Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23).

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti