Pasaules drifta sacensībās Biķerniekos uz starta arī četri Latvieši

 

Foto: Publicitātes attēls

Elīne Berķe | 6.jūnijs 2021 6:51

Pēc gada ilga pārtraukuma FIA Starpkontinentālā drifta kausa izcīņa atgriežas, pirmo reizi posms tiek rīkots Eiropā.

Sacensības norisināsies jau nedēļas nogalē, 12.-13. jūnijā, Biķernieku trasē, Rīgā. Sacensības, kurās, iespējams, gaidāms visspēcīgākais sastāvs kāds bijis līdz šim drifta sacensībās.

31 braucējs, no 18 dažādām valstīm, atzīmēs atgriešanos pasaules vienīgajās drifta sacensībās zem FIA karoga, sacensības pirmo reizi tiek rīkotas jaunā "promotera" - Russian Drift Series (RDS) vadībā, bet organizēšana ir uzticēta Latvijas drifta organizatoriem “Event Masters”.

Sacensībās uz starta redzēsim arī drifta braucējus no Latvijas. Ar pasaulē labākajiem drifta braucējiem sacentīsies mūsu pašmāju drifteri Kristaps Blušs, Nikolass Bertāns, Edgars Kroģeris un Ivo Cīrulis, kuri noteikti ir vieni no lielākajiem konkurentiem citiem sportistiem savas mājas trasē.

Sacensību dalībnieku sarakstu papildina viens no skaļākajiem vārdiem drifta skatuvē- japāņu braucējs Daigo Saito, pirmajās FIA IDC notikušajās sacensībās 2017. gadā, Tokijā, viņš ieguva trešo vietu. Debija FIA sacensībās būs daudzkārtējām Formula Drift un DriftMasters čempionam Džeimsam Dīnam, līdz šim, kaut vai sportists ir titulētākais drifteris pasaulē, tieši FIA sacensībās sportists vēl nav piedalījies. Rīga ir veiksmīga Dīnam, jo pēdējos gados viņš ir vairākas reizes uzvarējis Biķerniekos, ieskaitot pagājušā gada triumfu Drift Masters Eiropas drifta čempionātā. Vienīgais, kas būs jaunums arī James Dean ir noteikti trases konfigurācija, kura starptautiskās sacensībās nav vēl bijusi.

Georgijs Čivčjans  jeb Gocha, ir tieši FIA IDC sacensību vēsturē visvairāk titulētais braucējs, uzvarējis divas reizes un papildus tam viņš ir arī trīskārtējais RDS GP čempions, sportists noteikti ir apņēmības pilns aizstāvēt savu FIA IDC iepriekšējo gadu uzvarētāja titulu Biķerniekos. Gochu redzējām Biķerniekos pirms diviem gadiem un šī ir noteikti viena no viņa mīļākajām trasēm Eiropā.

"Mēs esam priecīgi, ka varam paziņot šādu braucēju sarakstu mūsu pirmajām FIA IDC rīkotajām sacensībām," tā RDS izpilddirektors Dmitrijs Dobrovolskis.

"Tas noteikti nav viegls uzdevums mums visiem ,apvienot visus šos augstākās klases braucējus šajā izaicinošajā laikā, kad ceļošana ir ierobežota un budžets ir samazināts, bet es gribētu pateikties komandām un braucējiem par ticību mums".

FIA IDC 2021. gadā būs arī kāds papildus jaunums, pirmo reizi tiks piešķirta godalga arī komandu ieskaitē, kurā pieteikušās šobrīd ir piecas komandas. Visās komandās var būt divi vai trīs braucēji, bet braucējiem nav obligāti jābūt vienas valsts pārstāvjiem.

FIA IDC ir vienīgās FIA oficiālās drifta sacensības, neskaitot FIA MSG. Pirmo reizi sacensības norisinājās 2017. gadā. Pirmie trīs pasākumi norisinājās drifa dzimtenē – Japānā. FIA IDC atklāšanas sacensībās uzvarēja vietējais braucējs Masato Kavabata, bet 2018. un 2019. gadā uzvaru guva Krievijas braucējs Georgijs Čivčjans, kuru uz starta redzēsim arī Rīgā.

Sacensībām tiks nodrošināta bezmaksas tiešraide visos oficiālajos sociālajos tīklos FIA IDC.

 

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Brabus 930 S – hibrīds ar 930 Zs jaudu un 4,4 l patēriņu uz 100 km (+ FOTO) 3

Vācijas tūninga uzņēmums Brabus pieteicis jaunāko modeli, sedanu Brabus 930 S, kas var lepoties ar modeļa indeksam atbilstošu zirgspēku skaitu. Lasīt vairāk

 

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 32

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

B10, XTL, HVO – Vācijā no aprīļa jauni dīzeļdegvielas veidi; autovadītājiem jābūt apdomīgiem 11

No aprīļa Vācijas degvielas uzpildes stacijās kļūst pieejama dīzeļdegviela ar apzīmējumiem B10, XTL, HVO. Autovadītāju uzmanība tiek vērsta uz to, ka nebūt ne katrs auto ir piemērots darbināšanai ar jauno degvielu. Lasīt vairāk

 

Pēdējie 150 - BMW atvadās no manuālās pārnesumkārbas Japānā 13

BMW izstrādājis īpašo versiju M3 MT Final Edition, kas paredzēta Japānas tirgum un iezīmē atvadas no trīs pedāļu modeļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti