Autošosejas sezona turpināsies “Audruring” trasē Igaunijā

 

Foto: Publicitātes attēls

BTCC | 8.jūnijs 2021 10:11

Ar “Henkell Grand Prix” sacensībām no 18. līdz 20. jūnijam “Audruring” trasē Igaunijā tiks aizvadīts Baltijas un Latvijas autošosejas čempionāta otrais posms, kurā par augstām vietām prestižās sacensību klasēs cīnīsies arī asfalta trašu braucēji no Latvijas.

Maija vidū notikušajā pirmajā sacensību posmā uz starta stājās 115 dalībnieki vairākās ieskaites klasēs, līdzīgs skaits dalībnieku sagaidāms arī šoreiz, vēlreiz apliecinot arvien augošo autošosejas popularitāti visās Baltijas valstīs. Vairāk stāsta čempionāta organizators Andis Meilands: “Liels gandarījums, ka arī čempionāta otrajā posmā redzēsim tik kuplu dalībnieku skaitu no Baltijas valstīm un arī no Somijas. Priecē arī aizvien augošais braucēju un komandu skaita pieaugums tieši no Latvijas. Ceru, ka šī tendence turpināsies arī nākamajos posmos un nāciju rangā varēsim mest izaicinājumu lietuviešiem.”

Baltijas sešu stundu izturības čempionāta (BEC 6H) pieteikumos var atrast trīs Latvijas komandu vārdus. “Flash Racing Latvia” ar Lamborghini “Huracan ST” sacensības Rīgā neizvērtās veiksmīgi, bet komanda noteikti būs vieni no favorītiem uz uzvaru. Izturības sacensību prestižajā “TCR” klasē vienīgā Latvijas komanda “LV Racing” ar pilotiem Valteru Zviedri un Ivaru Valleru arī pieskaitāma favorītu pulkam, kas klasē izveidojies ļoti plašs ar spēcīgiem konkurentiem no kaimiņvalstīm. A3000 klasē uz starta stāsies arī “Mažeiķu Auto Sporta klubs”, pērnā gada čempioni ir pilnā gatavībā aizstāvēt savu titulu ar Latvijas pilotu Artūru Šiminu komandas sastāvā.

“BMW 325 CUP” šogad ir kļuvusi par masveidīgāko un noteikti skatāmāko sacensību klasi Baltijas autosportā. Arī Pērnavā uz starta gaidāmi vismaz 30 dalībnieki no četrām valstīm. Latvijas lielākās cerības par uzvaru saistās ar Matīsu Mežaku, Tomu Bērziņu un Mārtiņu Lapiņu. Tik lielā konkurencē pārsteigumu var sagādāt teju ikviens no vairāk nekā 15 Latvijas pilotiem uz starta.

“GT” klasē uz starta stāsies Baltijas mērogiem ekskluzīvi un jaudīgi spēkrati. Latvijas cerības saistās ar Artūru Batraku pie Lamborghini stūres, tomēr viņam konkurenci sastādīs divi lietuviešu sportisti ar identiskiem spēkratiem, kā arī Igaunijas sportisti ar Porsche “GT3 CUP” automašīnām un Lietuvas sportisti ar Chevrolet “Corvette” un Audi “TT RS” automašīnām. “BTC4” klasē Jānis Hāns centīsies pārspēt vairākkārtējo Baltijas čempionu no Somijas Jyrki Jonkkari.

Pasaules līmeņa “TCR” sprinta sacensībās Valters Zviedris uzskatāms par galveno favorītu, tomēr sīvu konkurenci sastādīs igauņu sportisti Mikk Maaten un Peeter Peek. Lai kļūtu par pirmo Latvijas sportistu, kas ieguvis šo titulu, pārākums būs jāapliecina trasē.

Vēsturisko formulu sacensībās “HCR Formula Historic” pēdējo gadu neapšaubāms līderis ir Andris Griķis, kurš ir pārtraucis igauņu dominanci klasē, bet šogad viņam uzradies vēl viens konkurents no Latvijas – Raitis Mūrnieks, kurš ir apņēmības pilns izkarot čempionu troni savā īpašumā.

“Nankang Endurance Academy” jeb divu stundu izturības sacensībās Latviju “BMW 325 CUP” klasē pārstāvēs vairākas komandas, kas gribēs reabilitēties par neveiksmēm mājas sacīkstēs Biķerniekos. Bet svētdien gaidāmajās “ABC Race” sacensībās uz starta stāsies 15 sportisti no Latvijas.

Sacensības tiešraidē varēs vērot “Baltic Touring Car Championship” sociālo tīklu Facebook un YouTube vietnēs, bet “BMW 325 CUP” sacensību braucienu sestdienas rītā arī Sportacentrs TV kanālā. Angļu valodā sacensībās translēs arī Motorsport TV.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti