BMW 325 kauss – Baltijas autošosejas populārākā klase noskaidros labākos sacensībās Pērnavā!

 

Foto: Dzintars Lapiņš

BATCC | 11.jūnijs 2021 8:28

Baltijas autošosejas čempionāta šobrīd populārākā klase turpinās sezonu ar “Henkell Grand Prix” sacensībām “Audruring” trasē Igaunijā no 18. līdz 20. jūnijam.

Arī šoreiz uz starta tiek prognozētas vairāk nekā 30 sacīkšu automašīnas “BMW 325 CUP” klasē, kurai būs gan Baltijas, gan Latvijas, Lietuvas un Igaunijas čempionātu ieskaite.

Pēc pirmā sacensību posma Latvijā, Biķernieku trasē ir kļuvis skaidrs, ka izcīnīt uzvaru “BMW 325 CUP” sacensībās ir liels panākums un braucēja meistarības apliecinājums. Ja Rīgā pirmās divas vietas izdevās izcīnīt latviešu sportistiem Konstantīnam Calko un Matīsam Mežakam, tad sacensību iznākumu Pērnavā ir ļoti grūti prognozēt.

“Lai būtu peletona priekšgalā tik lielā konkurencē ar tik vienādu tehniku, es kā braucējs nedrīkstu pieļaut nevienu kļūdu un atslābināšanās mirkli. Tāpat arī automašīna ir jāsagatavo atbilstoši. “Henkell Grand Prix” sacensībām esmu labi sagatavojies, vēl gan jāaizvada viena testu diena un būšu par 100% gatavs cīņai par goda pjedestālu Igaunijā, lai sasniegtu savu mērķi – aizstāvēt pērnā gada čempiona titulu!” saka viens no pieredzējušākajiem un ātrākajiem Latvijas autošosejas pilotiem Matīss Mežaks.

Starp vairāk nekā 30 dalībniekiem Latvijas godu sacensībās aizstāvēs aptuveni 15 braucēju, no kuriem kā favorīti jāizceļ Toms Bērziņš, Andris Čats, Artjoms Kočlamazašvili un Mārtiņš Lapiņš. Bet kā konkurentus no citām valstīm jāmin lietuviešus – Karolis Jovaiša, Ramūnas Čapkauskas, Jonas Ramanauskas, igauņus Kristo Krinpus un Enar Klaus-Kunman, kā arī somu sportistu Petri Seppala. Kopvērtējuma līderis Konstantīns Calko Pērnavā uz starta nestāsies.

Piektdien, 18. jūnijā paredzēti treniņbraucieni un kvalifikācija, bet sestdien plkst. 11:00 tiks dots starts pirmajam braucienam, bet 12:50 otrajam sacīkšu braucienam. Sacensības tiešraidē varēs vērot “Baltic Touring Car Championship” sociālo tīklu Facebook un YouTube vietnēs, bet latviešu valodā “BMW 325 CUP” sacensību braucienus sestdienas rītā arī Sportacentrs TV kanālā.

“BMW 325 CUP” ir salīdzinoši jauna sacensību klase Baltijas autošosejas čempionāta (BaTCC), kurā sacenšas identiskas BMW “E90” un “E92” virsbūves automašīnas ar 2,5 litru dzinējiem, kas attīsta aptuveni 220-230 zs jaudu. Automašīnas aprīkotas ar mono amortizatoriem, bremžu diskiem, riepām un gaisa filtriem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti