Veiksmīga pitstopu stratēģija ļauj Verstapenam priekšpēdējā aplī apdzīt Hamiltonu un uzvarēt

 

Foto: Ekrānbilde no instagram.com/maxverstappen1

Nozare.lv | 21.jūnijs 2021 5:38

Nīderlandes pilots Makss Verstapens no "Red Bull" komandas svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta septītajā posmā - Francijas "Grand Prix".

Verstapens sacīksti sāka no "pole-position", tomēr jau otrajā līkumā nesavaldīja auto un nedaudz izbrauca ārpus trases, tādējādi par līderi kļuva viņa konkurents Lūiss Hamiltons no "Mercedes".

Tiesa, pēc pirmajiem pitstopiem Verstapens izbrauca priekšā Hamiltonam un atguva līderpozīciju. Sacensību turpinājumā nīderlandietis vēlreiz devās boksos, bet Hamiltons turpināja braukt ar vecajām riepām līdz pat finišam.

Braucot ar jaunākām riepām, Verstapens sacensību priekšpēdējā, 52.aplī apdzina Hamiltonu un nedaudz vēlāk pirmais šķērsoja finiša līniju. Trešo vietu izcīnīja Verstapena komandas biedrs Serhio Peress.

Uzreiz aiz goda pjedestāla bija Valteri Botass ("Mercedes"), bet pirmo sešinieku noslēdza divi "McLaren" piloti Lendo Noriss un Daniels Rikjardo. Tālāk sekoja Pjērs Gaslī ("AlphaTauri"), astotais bija Fernando Alonso ("Alpine"), bet kā pēdējie pie punktiem tika Sebastians Fetels un Lenss Strols (abi - "Aston Martin").

Pēc septiņiem posmiem F-1 kopvērtējumā līderis ar 131 punktu ir Verstapens, par 12 mazāk iekrājis Hamiltons, bet trešais ar 84 punktiem ir Peress.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram.

Otrais finišēja Hamiltona komandasbiedrs Botass, bet trešo vietu ieņēma nīderlandietis Verstapens no "Red Bull" komandas.

Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23).
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti