Hamiltons ar "Mercedes" pagarina līgumu uz diviem gadiem

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/lewishamilton

Nozare.lv | 3.jūlijs 2021 18:40

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons ir pagarinājis līgumu uz diviem gadiem ar "Mercedes" komandu, vēsta komanda.

Līgums būs spēkā līdz 2023.gada sezonas beigām.

36 gadus vecais autosportists šosezon tiecas pēc astotā pasaules čempiona titula, uzvarot sešās no savām iepriekšējām septiņām sezonām ar "Mercedes", uz kuru viņš no "McLaren" pārnāca 2012.gadā.

Hamiltons pagājušajā mēnesī apstiprināja "pozitīvas" sarunas, un tagad var koncentrēties uz cīņu ar "Red Bull" pārstāvi nīderlandieti Maksu Verstapenu, kuram kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem ir 18 punktu pārsvars pār britu sportistu.

"Ir grūti noticēt, ka ar šo neticamo vienību jau esmu kopā gandrīz deviņus gadus, un esmu sajūsmā, ka turpināsim sadarbību vēl divus gadus," Hamiltonu citē komandas preses dienests.

"Mēs kopā esam paveikuši tik daudz, taču mums vēl ir tik daudz, ko paveikt, gan trasē, gan ārpus tās," piebilst Hamiltons.

Saspringtais 2020.gada sacensību grafiks un pēc tam Hamiltona un "Mercedes" komandas vadītāja Toto Volfa pozitīvie Covid-19 testi noveda pie līguma ar pasaules čempionu beigām un viena gada līguma parakstīšanas februārī.

Laikā no 2014. līdz 2020.gadam vienīgo reizi pasaules čempiona titulu Hamiltonam atņēma toreizējais komandas biedrs Vācijas pilots Niko Rosbergs, "Mercedes" dominancē Hamiltonam tiekot līdz 100 "pole position" un 98 uzvarām posmos.

Joprojām nav skaidrs, kurš būs Hamiltona komandas biedrs 2022.gada čempionātā.

Pēc astoņiem posmiem 2021.gada F-1 kopvērtējumā līderis ar 156 punktiem ir Verstapens, par 18 punktiem mazāk iekrājis Hamiltons, bet trešais ar 96 punktiem ir Serhio Peress no "Red Bull".

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram.

Otrais finišēja Hamiltona komandas biedrs soms Valteri Botass, bet trešo vietu ieņēma nīderlandietis Verstapens no "Red Bull" komandas.

Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23).

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Brabus 930 S – hibrīds ar 930 Zs jaudu un 4,4 l patēriņu uz 100 km (+ FOTO) 2

Vācijas tūninga uzņēmums Brabus pieteicis jaunāko modeli, sedanu Brabus 930 S, kas var lepoties ar modeļa indeksam atbilstošu zirgspēku skaitu. Lasīt vairāk

 

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 32

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

B10, XTL, HVO – Vācijā no aprīļa jauni dīzeļdegvielas veidi; autovadītājiem jābūt apdomīgiem 11

No aprīļa Vācijas degvielas uzpildes stacijās kļūst pieejama dīzeļdegviela ar apzīmējumiem B10, XTL, HVO. Autovadītāju uzmanība tiek vērsta uz to, ka nebūt ne katrs auto ir piemērots darbināšanai ar jauno degvielu. Lasīt vairāk

 

Pēdējie 150 - BMW atvadās no manuālās pārnesumkārbas Japānā 13

BMW izstrādājis īpašo versiju M3 MT Final Edition, kas paredzēta Japānas tirgum un iezīmē atvadas no trīs pedāļu modeļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti