Drifta Festivāls Daugavpilī šogad svinēs 10 gadu jubileju ar 100 dalībniekiem uz starta

 

Foto: Publicitātes attēls

LaMSF | 6.jūlijs 2021 11:59

Ar Daugavpils pilsētas domes un Daugavpils Sporta pārvaldes atbalstu 10.jūlijā, jau astoto reizi drifts notiks Daugavpilī, bet zīmīgi ir tas, ka tieši šogad tiek svinēta 10 gadu jubileja, kopš Drifts notiek Daugavpilī, jo pirmo reizi Latvijas drifts kartodromā sacensības rīkoja 2011.gadā.

Sportisti kā vienmēr, ar lielu sajūsmu, atgriezīsies kartodromā „Blāzma”, sacensības ir vienas no gaidītākajām sacensībām katru gadu, kopš drifts notiek Daugavpilī. 9.jūlijā tiks aizvadīti oficiālie treniņi, bet 10. jūlijā Daugavpilī notiks Liqui Moly Latvijas drifta kausa 3.posms un Igaunijas drifta kausa 3.posms.

Latvijas drifta kauss Daugavpilī aizvadīs 3.posmu,  pirmais posms tika aizvadīts 333 sporta kompleksā, bet pirms nedēļas sportisti atgriezās no posma Igaunijā. Tuvi tandēmi, spraigas cīņas un azarts, būs vērojams stājoties uz starta ne tikai Latvijas drifta braucējiem, bet arī Igaunijas drifta braucējiem, kuri Daugavpilī aizvadīs savu oficiālo ieskaites posmu.

Jāpiezīmē, ka  tieši Daugavpilī, sacensības beidzot būs iespēja apmeklēt arī skatītājiem. Protams, ierobežotam skaitam, balstoties uz valstī Covid-19 noteiktajiem noteikumiem un epidemioloģiskajiem drošības pasākumiem. Beidzot braucējiem būs iespēja braukt ne tikai priekš sevis , bet priecēt arī skatītājus ar sporta automašīnu rūkoņu un daudz dūmiem. Nav noslēpums, ka tieši Daugavpils trases konfigurācija ir veidota tā, lai skatītājus priecētu ar daudz dūmiem,kas ir šī sporta veida neatņemama sastāvdaļa. Organizatori ir speciāli sadalījuši zonas, lai skatītāji varētu droši vērot sacensības, kā arī, skatītājiem, kuriem nav sadarbspējīgs sertifikāts, vai iespēja veikt Covid-19 testu pirms sacensībām, to varēs izdarīt uz vietas sacensībās, pirms ieejas sacensībās, kur tiks nodrošināts Covid-19 punkts sadarbībā ar centrālo laboratoriju, jāatzīmē ka testi ir bez maksas, un aizņems tikai 2-3 min nodošanas laiku, un  aptuveni 30 min atbildes sagaidīšanu, kuru varēs sagaidīt stāvvietā. Testi trasē darbosies jau no 09:00-14:00 tāpēc organizators lūdz ieplānot laiku arī to veikšanai, kam nepieciešams.

Kopā uz starta solās iziet ap 100 dalībniekiem, sacensībām ir pieteikušies arī jaunie censoņi no Latgales novada un Daugavpils, un noteikti pārsteigumi būs sagaidāmi. Sportisti ir trenējušies Daugavpilī un  gatavi sagaidīt pārējos braucējus savā “mājas trasē”.

Daugavpilī šogad nebūs atvērtais dalībnieku parks, lai skatītāji satiktu sportistus, ievērojot visus drošības pasākumus. Skatītāji ir laipni aicināti ņemt līdzi savus personalizētos krēlus, pufus, lai ar komfortu vērotu sacensības no malas.

Sacensību oficiālie treniņi risināsies piektdienā, 9. jūlijā visas dienas garumā un teritorija būs slēgta skatītājiem. Sestdien, 10. jūlijā, treniņi sāksies jau no paša rīta, bet sacensību atklāšana noteikta uz 14:30, kam sekos tandēmu sesijas. Organizatori aicina līdzjutējus droši ierasties sacensībās jau sestdienas dienas pirmajā pusē, ieeja skatītājiem būs atvērta no 09:00

 

Dienaskārtība 10.07.2021

09:00 atvērta ieeja skatītājiem

09:00-15:00 darbojas centrālās laboratorijas covid-19 analīžu nodošanas punkts- centrālā ieeja

08:45-10:00 treniņi street klase

10:05-12:30 street kvalifikācija

12:40 -13:20 treniņi semi pro klase

13:30-14:30 semi pro kvalifikācija

14:30  atklāšana parāde braucējiem

15:10-16:50 semi pro tandēmu braucieni

17:05-21:00 street tandēmu braucieni

21:10 apbalvošanas ceremonija

Papildus informācija skatītajiem: Lūdzam ievērot 2m distanci un nepulcēties savā starpā, ja nevariet ievērot 2m distanci no citiem apmeklētājiem vērojot drifta sacensības, obligāti jālieto sejas maskas. Sacensības tiek rīkotas balstoties uz visiem valstī noteiktajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem infekcijas izplatīšanas ierobežošanai. Informācija par drošības noteikumiem var tikt mainīta tuvojoties sacensībām, ja tiek veiktas izmaiņas par pasākumu norisi Covid-19 apstākļos, par ko organizators informēs ne vēlāk kā dienu pirms sacensībām savos sociālajos tīklos un oficiālajā vietnē www.driftlatvia.com

Biļetes iepriekš pārdošana nopērkamas ierobežotā daudzumā, visās biļešu servisa kasēs un Circle K, pieaugušajiem 15,46 EUR, bērniem 10,65 EUR (7-16 g.v.) , biļetes sacensību dienā būs iespējams iegādāties arī uz vietas, ja netiks pārsniegts noteiktais apmeklētāju skaits valstī, pasākumu apmeklēšanā.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti