Rīgas Motormuzeja kausa izcīņa ierūcinās Biķernieku trases 55 gadu jubileju

 
Rīgas Motormuzejs | 13.jūlijs 2021 13:52

Jau 17. jūlijā Biķernieku trasē norisināsies Dzintara aplis sezonas pirmās autošosejas sacensības “Rīgas Motormuzeja kauss 2021”, kur sacensību ietvaros startēs Volga, Formula, VAZ un ABC RACE klases. Šogad šīs sacensības veltītas Biķernieku trases jubilejai, kura 30.jūlijā atzīmēs 55. gadadienu.

Šogad dalībnieki sacentīsies Lielajā autotrases konfigurācijā un trauksies garām Rīgas Motormuzeja līkumam priecējot arī Rīgas Motormuzeja apmeklētājus. Spraigas cīņas un elpu aizraujoši momenti gaidāmi visos 8 sacensību braucienos, kuros kopā uz starta izies vairāk kā 50 automašīnas. Sacensību sezonu atklās VAZ un VOLGU klases, kuras aizvadīs Dzintara aplis 1. un 2.posmu savukārt Formula Easter un Formula Mondial klases sacentīsies par Igaunijas čempionāta 3. un 4.posmu. Sacensībās piedalīsies arī seriāla ABC Race sporta automašīnas, kuras aizvadīs sezonas 3.posmu.

Pasākums būs īpaši draudzīgs ne vien autosporta faniem, bet arī vēsturisko auto entuziastiem. Pasākumu ietvaros šogad būs aplūkojama gan Latvijas Antīko automobiļu kluba (AAK) Padomju Tehnikas Sekcijas pasākuma “Volgas diena” dalībnieku tehnika, gan plašā skaitā Youngtimer spēkrati, kuri ne tikai būs apskatāmi izstādes formātā, bet arī braucoši pa Biķernieku trasi.

Kā pavisam jauna kustība Latvija – klasisko pedāļauto sacensības bērniem. Pasākumā pedāļauto būs skatāmi gan izstādes formātā, kā arī improvizētās sacīkstēs. Sacensības norisināsies starta finiša taisnē starp sacensību braucieniem. Uz sacensībām tiek aicināti visi, kam ir savi pedāļauto un bērna augums nepārsniedz 110cm. Rīgas Motormuzejs cer padarīt sacīkstes par jauku un ikgadēju tradīciju. Tev ir pedāļauto – Piedalies!

Sacensībās arī šogad viesosies Zemessardzes 1. Rīgas brigādes 19.kaujas nodrošinājuma bataljons. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēju tuvāk iepazīt kaujas tehniku un aplūkot kaujas ieroču ekspozīciju.

Pasākuma laikā pie Biķernieku trases galvenajiem vārtiem norisināsies arī (AAK) Senlietu kolekcionāru un restauratoru saiets. Šis ir tradicionāls restauratoru, kolekcionāru un retro lietu cienītāju pasākums, kas apmeklētājiem sniedz iespēju atrast gan rezerves daļas savam retro automobilim, motociklam vai velosipēdam, gan arī senāku laiku periodiskos izdevumus, kalendārus, grāmatas, rotaļlietas un porcelāna izstrādājumus.

Skatītāju biļetes varēs iegādāties sacensību dienā kasēs pie ieejas trasē.

Skatītāju biļetes cena 5,- euro, bet bērniem līdz 12.g.v. ieskaitot un invalīdiem - ieeja būs bezmaksas. Uzrādot sacensību aproci apmeklē Rīgas Motormuzeju 17. jūlijā ar 50% atlaidi. Savukārt, uzrādot Rīgas Motormuzeja biļeti  -  apmeklē sacensības ar 50% atlaidi.

Klātienē sacensības drīkst vērot skatītāji, kuriem ir sadarbspējīgs vakcinācijas pret Covid-19 vai Covid-19 pārslimošanas sertifikāts.

“Rīgas Motormuzeja kauss” atbalsta „Falken”, Biķernieku kartinga halle, Jacob’s Creek, CareClinic, RedBull un Rīgas Motormuzejs.

Pasākuma laikā tiks fotogrāfēts un filmēts.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti