Hamiltons uzvar Lielbritānijas "Grand Prix" sprinta kvalifikācijā

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/f1

Nozare.lv | 17.jūlijs 2021 9:37

Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas piektdien Silverstounā izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta desmitā posma - Lielbritānijas "Grand Prix" - sprinta kvalifikācijā.

Uzvara piektdienas kvalifikācijā ļaus Hamiltonam sestdien no pirmās starta vietas sākt F-1 vēsturē pirmo sprinta sacīksti, kurā tiks noteikta starta kārtība svētdien gaidāmajai Lielās balvas izcīņai.

Mājinieks Hamiltons trasi veica vienā minūtē un 26,134 sekundēs, bet par 0,075 sekundēm atpalika "Red Bull" komandu pārstāvošais meistarsacīkšu līderis Makss Verstapens. 

Trešais ātrākais bija Hamiltona komandas biedrs Valteri Botass, kurš savam kolēģim zaudēja 0,194 sekundes, bet vairāk nekā pussekundi atpalika Šarls Leklērs ("Ferrari"). "Red Bull" otrs pilots Serhio Peress bija piektais.

Pirms tam norisinājās treniņbraucienu pirmā sesija, kurā ātrākais bija Verstapens. Sestdien pirms sprinta norisināsies otrais treniņbrauciens.

Sprintā sestdien piloti veiks 100 kilometrus jeb apmēram trešdaļu no ierastās sacīkstes. Pirmajās trīs pozīcijās finišējušie piloti saņems attiecīgi trīs, divus un vienu punktu pasaules čempionāta kopvērtējumā. Šāda formāta mači šosezon notiks Lielbritānijā un vēl divos posmos.

Pēc deviņiem posmiem kopvērtējuma līderis ar 182 punktiem ir Verstapens, bet Hamiltons viņam zaudē 32 punktus. 104 punktus iekrājis trešajā vietā esošais Peress, bet par trim mazāk ir Lendo Norisam.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram.

Otrais finišēja Hamiltona komandas biedrs Botass, bet trešo vietu ieņēma nīderlandietis Verstapens no "Red Bull" komandas.

Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23).
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti