Bertāns dodas uz Krievijas drifta čempionātu

 

Foto: Publicitātes attēls

Elīne Berķe | 23.jūlijs 2021 10:54

Nikolass Bertāns devies uz Krievijas pilsētu Rjazaņu (Ryazan) Atron sacensību trasi, lai piedalītos Krievijas drifta čempionāta (Russian Drift Series-RDS) ceturtajā posmā. Šajās sacensībās PRO klasē sacentīsies kopā 42 dalībnieki.

16 gadus jaunais Latvijas drifteris Nikolass Bertāns uz Krieviju dodas pirmo reizi, un dodas kā uzaicinātais braucējs pievienoties Aimol Racing komandai. RDS čempionātā ir ļoti svarīga komandu ieskaite, kur par komandu pjedestālu cīnās katrā posmā, līdzīgi kā par Top3 pjedestālu. Kopā šajās sacensībās dalību ir pieteikušas arī  11 komandas. 

Latvietis jau šogad ir paspējis aizvadīt FIA IDC Pasaules drifta kausa posmu Biķerniekos, kur ieguva vice čempiona titulu, kā arī Livonijas drifta čempionāta posmu 333 sporta kompleksā un Baltijas drifta čempionāta posmu Igaunijā. Sezona iesākās šogad nedaudz vēlāk kā bija plānots, dēļ Covid apstākļiem, kuri iespaidoja sacensību kalendāru izmaiņas, bet Nikolasa gadījumā, arī sporta automašīnas atgriešanos Latvijā, kura mazliet bija aizkavējusies ceļā no Omānas, kur tā pārziemoja, jo arī  tur sezona diemžēl tika atcelta.

Pievienojoties RDS posmā Aimol komandai, Bertāns pievienojas Daigo Saito vietā, kurš ir visiem zināmais viens no  populārākajiem Pasaules drifteriem. Diemžēl saistībā ar Pasaulē neparedzamo Covid-19 epidemioloģisko pandēmiju, Japānim uz kādu laiku ceļošana nav iespējama. Komandas sastāvā kopā ar Nikolasu būs jau esošie komandas biedri- Džeims Dīns, kuru Latvijā un Pasaulē visi zina, kā vienu no , ja ne labākajiem Pasaules drifteriem, un Charles NG Ķīnas drifta braucējs, kurš arī ir aizvadījis sezonas Formula Drift čempionātā Amerikā. Saistībā ar pievienošanos komandai, Nikolasa Drift BMW “Dogfighter” ir ieguvis arī jaunu dizainu.

«Šis uzaicinājums noteikti nāca negaidīti, bet nu es gaidīju, un noteikti vēlējos šogad uzbraukt Krievijā. Teikšu godīgi plāns šogad uz Krieviju aizbraukt bija, bet vēl pētījām uz kuru posmu, bet ja nāk šāda iespēja, un braukt komandā ar šādiem braucējiem, un zem šādas komandas kā “Aimol racing” tas noteikti ir liels pagodinājums un iespēja kura ir jāizmanto. Piedāvājums nāca Jūlija sākumā, laiks sagatavoties mums bija nu ne vairāk kā pusotra nedēļa, nerunājot jau par jauno auto dizainu, saskaņojumiem, un pats galvenais dokumentu sagatavošanai ceļošanai uz Krieviju, kuru vēl vairāk apgrūtina esošā situācija Pasaulē. Bet mums izdevās, milzīgs paldies manai ģimenei, kura strādāja visi, un manai komandai un atbalstītajiem, mēs esam jau ieradušies Krievijā.” pirms posma stāsta Bertāns.

«Trasi Krievijā esmu jau izpētījis, tā ir mūsdienīga trase ar vairākiem līkumiem, trasē ir ļoti skatāmi tandēmi, trase noteikti ir pazīstama ar savu slaveno betona sienu “Magnēts”. Tandēmu braucieni šajā trasē ir ļoti tuvi, kā teikt durvis- durvīs. Lielākā daļa braucēju perfekti jau pārzina šo trasi, šķiet tikai man šī būs pirmā reize šajā trasē. Nāksies pielāgoties, esam gatavi!” apņēmīgs ir Nikolass Bertāns.

Bertāns pirmos treniņus aizvadīs jau piektdien, bet sestdienā 24.07 un 25.07. visiem būs iespēja sekot līdzi sportista startam Krievijā.

RDS 4.posma norises grafiks

Sestdiena, 24. jūlijs:

10:3-14:00 Kvalifikācijas braucieni

15:30-18:00 Tandēmu Braucienu TOP32

Svētdiena, 25. jūlijs:

13:15-15:00 Tandēmu braucieni TOP16

16:30-18:30 Tandēmu braucieni TOP8

Novēlam Latvijas braucējam Bertānam veiksmi pirmajās sacensībās Krievijā, un , protams, gaidām atgriešanos Latvijā, kur jau nākamajā nedēļas nogalē, viņš stāsies uz starta Drift Masters Eiropas Drifta čempionāta 3.un 4. posmā, kuri norisināsies 30.07-01.08. Biķernieku kompleksajā sporta bāzē, Rīgā.

 

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti