42 dalībnieku konkurencē Mārtiņam Lapiņam otrā vieta BMW 325 klasē, uzvar lietuvietis Karolis Jovaiša

 

Foto: Publicitātes attēls

BaTCC | 27.augusts 2021 15:52

Aizvadītajā nedēļas nogalē “Porsche Ring” trasē Igaunijā “Parnu Summer Race” sacensībās tika aizvadīts, Baltijas (BaTCC) un Latvijas autošosejas čempionāta posms “BMW 325 CUP” klasē, kur uz starta stājās rekordliels dalībnieku skaits – 42 sacīkšu braucēji, kuru pulkā ātrākais latvietis bija Mārtiņš Lapiņš.

“BMW 325 CUP” klase izvērtusies par īstu veiksmes stāstu un noteikti spēcīgāko klasi ar vislielāko konkurenci jebkurā autosporta disciplīnā Latvijā. Sacīkstēs Pērnavā vienlaicīgi uz starta stājās 42 dalībnieki ar vienādi sagatavotiem auto no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un arī Somijas. Labākais no Latvijas sportistiem bija Mārtiņš Lapiņš, abos braucienos ieņemot otro vietu.

“Šīs bija ļoti aizraujošas un notikumiem bagātas sacensības. Citādi nemaz nevar būt pie tik lielas konkurences, tāpēc katram sīkumam ir milzīga nozīme. Bijām labi sagatavojušies sacensībām, kā arī pašam izdevās labs kvalifikācijas brauciens, kā arī sacensību starti, un varēju aizmukt kopā ar līderu grupu,” stāsta Mārtiņš Lapiņš. “Izvirzoties otrajā vietā, šķita, ka varēšu noķert arī lietuvieti Karoli Jovaišu, tomēr šoreiz viņš bija neķerams. Jau tagad sākam gatavoties sacensībām Kauņā un pēc tam arī sezonas noslēgumam Rīgā. Jācīnās par godalgotu vietu sezonas kopvērtējumā!”

Pēc aizvadītiem trim no pieciem sacensību posmiem čempionāta vadībā ir Karolis Jovaiša, kura divas uzvaras Pērnavā ir nodrošinājušas 35 punktu pārsvaru pār iepriekšējo līderi Edvīnu Žadeikis no Lietuvas. Trešā vieta “Parnu Summer Race” sacensībās Krišjānim Oskerko dod arī trešo vietu sezonas kopvērtējumā, bet Mārtiņš Lapiņš pacēlies uz ceturto vietu. Pērnā gada čempions Matīss Mežaks pagaidām sestajā vietā 51 dalībnieka konkurencē.

“BMW 325 CUP” klase tika izveidota 2020. gada sezonā, kā salīdzinoši autosportam budžeta iespēja piedalīties autošosejas sacensībās. Tehniskie noteikumu paredz izmantot standarta dzinēju, kura jauda tiek pārbaudīta ar datu vākšanas ierīcēm, kā arī visiem automobiļiem jāizmanto mono amortizatori, riepas, gaisa filtri un bremžu kluči.

Nākamais Baltijas un Latvijas čempionāta posms norisināsies 3. un 4. septembrī Kauņā, “Nemuno Žiedas” trasē. Bet sezonas noslēguma sacensības paredzētas 25. un 26. septembrī Biķerniekos.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 1

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti