Verstapens uzvar mājas trasē un atgriežas kopvērtējuma līderpozīcijā

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/f1

Nozare.lv | 6.septembris 2021 8:22

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien savu līdzjutēju priekšā izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 13.posmā - Nīderlandes "Grand Prix" - un atguva līderpozīciju seriāla kopvērtējumā.

Mājinieks Verstapens sacīksti sāka no pirmās vietas, kuru startā nosargāja. Nīderlandietim šī bija septītā uzvara sezonā un 17. karjerā.

Otrais palika "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons, komandas pitstopu stratēģijai ciešot neveiksmi.

Hamiltons pirmo reizi pitstopā devās 21.aplī, bet Verstapens nākamajā, turklāt "Red Bull" mehāniķi bija veiklāki, kas ļāva nīderlandietim palielināt savu pārsvaru pār sāncensi. Vēlāk Hamiltona komandas biedram Valteri Botasam neizdevās aiz sevis noturēt Verstapenu, kurš 31.aplī atkal kļuva par līderi.

Vienubrīd Hamiltons pietuvojās Verstapenam līdz pusotrai sekundei, taču kopumā sacīkstes gaitā neizrādīja lielu pretestību. Tuvojoties beigām, viņš devās trešo reizi boksos, lai uzrādītu ātrāku apli un iegūtu papildu punktu kopvērtējumā, kas viņam arī izdevās.

Trešo vietu izcīnīja Botass, ceturtais bija Pjērs Gaslī ("AlphaTauri"), piekto vietu ieņēma Šarls Leklērs ("Ferrari"), bet pirmo sešinieku noslēdza Fernando Alonso ("Alpine"). Tālāk sekoja Karloss Sainss juniors ("Ferrari"), astotais bija Serhio Peress ("Red Bull"), devīto vietu ieņēma Estebans Okons ("Alpine"), bet kā pēdējais pie punkta tika Lendo Noriss ("McLaren").

Iepriekšējo reizi Nīderlandes "Grand Prix" norisinājās 1985.gadā, kad uzvaru svinēja Nikijs Lauda. F-1 atgriešanos Nīderlandē sveica apmēram 70 000 līdzjutēju.

Pēc 13 posmiem kopvērtējuma līderis ar 224,5 punktiem ir Verstapens, kurš par trīs punktiem apsteidz Hamiltonu. Trešais ar 123 punktiem ir Botass, bet 114 punktus iekrājis Noriss, kamēr 108 punkti ir Peresam.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram. Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon sākotnēji bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23), bet augusta nogalē noskaidrojās, ka Japānā tomēr nenotiks plānotais posms. Šī iemesla dēļ šosezon tiks aizvadīti 22 F-1 posmi.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti