Botass uzvar sprinta kvalifikācijā; svētdien sacensības no "pole position" sāks Verstapens

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/f1

Nozare.lv | 12.septembris 2021 10:20

"Mercedes" pilots Valteri Botass sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 14.posma - Itālijas "Grand Prix" - sprinta kvalifikācijā, bet sacensības no pirmās pozīcijas sāks kopvērtējuma līderis nīderlandietis Makss Verstapens.

Botass pēc uzvaras piektdienas kvalifikācijas sacensībās 18 apļus Moncas trasē arī sestdien veica kā pirmais, taču pēc "Mercedes" komandas veiktās viņa bolīda motora maiņas svētdienas sacesnības Botass sāks no pēdējās pozīcijas.

Pirmo vietu svētdienas startā ieņems Verstapena "Red Bull" bolīds, kurš sprinta kvalifikācijā izcīnīja otro vietu, kamēr viņa sīvākais konkurents kopvērtējumā brits Lūisa Hamiltons no "Mercedes" sestdien ieņēma piekto vietu, punktus nenopelnot.

Botass sestdien par uzvaru nopelnīja trīs punktus, Verstapens - divus, kopvērtējumā pārsvaru pār Hamiltonu palielinot līdz pieciem punktiem. "McLaren" pilots Daniels Rikjardo nopelnīja vienu punktu par trešo vietu.

"Sacensības bija labākas, nekā gaidīts, un mēs ieguvām dažus punktus kopvērtējumam," sacīja Verstapens pēc sacīkstēm. "Rīt būs interesantas sacensības. Mēs uzlabojām savu automašīnu, lai sasniegtu pienācīgu maksimālo ātrumu, bet mēs arī zinām, ka "Mercedes" mašīnām ir labs ātrums visā aplī."

Ceturto vietu ieņēma cits "McLaren" pilots Lendo Noriss, bet ar Hamiltonu vienā rindā svētdien startēs sesto vietu izcīnījušais "Ferrari" pilots Šarls Leklērs. Savukārt septītais savā mājas trasē finišēja viņa komandas biedrs Karloss Sainss, kurš otrajos treniņbraucienos sestdien piedzīvoja avāriju.

Sestdien tika aizvadītas vēsturē otrās F-1 sprinta kvalifikācijas sacīkstes, kurās piloti veica 100 kilometrus garu distanci jeb apmēram trešdaļu no ierastās sacīkšu distances. Pirmajās trīs pozīcijās finišējušie piloti saņēma attiecīgi trīs, divus un vienu punktu pasaules čempionāta kopvērtējumā, kā arī piloti cīnījās par starta vietām svētdien gaidāmajā Itālijas Lielās balvas izcīņā.

Pēc 13 posmiem un sprinta sacensībām sestdien kopvērtējuma līderis ar 226,5 punktiem ir Verstapens, kurš par pieciem punktiem apsteidz Hamiltonu. Trešais ar 126 punktiem ir Botass, bet 114 punktus iekrājis Noriss, kamēr 108 punkti ir Peresam.

Pirms tam otros treniņbraucienus sestdien pārtrauca "Ferrari" pilota Karlosa Sainsa smaga avārija savā mājas trasē.

"Man ir bijusi liela avārija," Sainss ziņoja pa komandas radio pēc tam, kad bija zaudējis kontroli Alberto Askari vārdā nosauktajos līkumos. "Nedaudz sāp, bet man viss ir kārtībā."

Sainss tika nogādāts mediķu rokās, bet viņa mehāniķiem bija jālabo automašīna kvalifikācijas sprinta sacensībām.

"Mercedes" pilots Valteri Botass otrajos treniņbraucienos bija otrais aiz komandas biedra brita Lūisa Hamiltona, atpaliekot par 0,222 sekundēm, trešo vietu ieņemot čempionāta līderim Maksam Verstapenam, kurš uzvarēja divās iepriekšējās sacensībās Beļģijā un Nīderlandē.

Jau ziņots, ka piektdien pirmo vietu kvalifikācijā sprinta sacensībām izcīnīja "Mercedes" pilots Valteri Botass, otrais bija viņa komandas biedrs brits Lūiss Hamiltons, kurš zaudēja 0,096 sekundes. Trešo labāko rezultātu sev ne īpaši veiksmīgajā trasē uzrādīja "Red Bull" komandu pārstāvošais Nīderlandes pilots Makss Verstapens, kurš no Botasa atpalika 0,411 sekundes. Nedaudz aiz viņa ar sešu sekundes tūkstošdaļu starpību vienam no otra bija abi "McLaren" piloti Lendo Noriss un Daniels Rikjardo.

Pirms tam treniņbraucienu pirmajā sesijā pārliecinoši ātrākais bija Hamiltons, par 0,452 sekundēm pārspējot Verstapenu.

Šāda formāta mači ar sprinta kvalifikāciju šosezon notika Lielbritānijā un norisināsies vēl arī Sanpaulu "Grand Prix".

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram. Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon sākotnēji bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23), bet augusta nogalē noskaidrojās, ka Japānā tomēr nenotiks plānotais posms. Šī iemesla dēļ šosezon tiks aizvadīti 22 F-1 posmi.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti