Verstapenam par avārijas izraisīšanu piemēro trīs starta vietu sodu 3

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/f1

Nozare.lv | 13.septembris 2021 13:22

"Red Bull" nīderlandiešu pilots Makss Verstapens par avārijas izraisīšanu svētdienas Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta posmā saņēmis trīs starta vietu sodu nākamajās sacīkstēs, lēmuši tiesneši.

Jau ziņots, ka "McLaren" austrāliešu pilots Daniels Rikjardo svētdien Moncas trasē izcīnīja uzvaru F-1 sezonas 14.posma - Itālijas "Grand Prix" - sacīkstēs, kamēr izstāšanos pēc savstarpējas sadursmes piedzīvoja abi vadošie braucēji Verstapens un Lūiss Hamiltons.

Verstapena nedienas sākās 23.aplī, kad viņš devās boksos, kur allaž veiklā "Red Bull" komanda šoreiz viņu apkalpoja vien 11,1 sekundē. Trīs apļus vēlāk, no boksu celiņa izbraucot Hamiltonam, nīderlandietis centās pabraukt garām savam sāncensim, taču pēc riepu saskaršanās viņa vadītais auto uzkrita virsū "Mercedes" bolīdam. Abi spēkrati izslīdēja no trases un palika malā.

Tiesneši konstatējuši, ka Verstapens pārāk vēlu centies ieņemt pozīciju, kurā viņam būtu iespējams iegūt brīvu vietu trasē, tāpēc sadursmē vainīgs ir lielākoties viņš.

Verstapenam piemērots trīs starta vietu sods nākamajā posmā jeb Krievijas "Grand Prix", kas norisināsies pēc divām nedēļām. Lēmumu iespējams pārsūdzēt.

Pēc 14 posmiem un divām sprinta sacensībām sestdien kopvērtējuma līderis ar 226,5 punktiem ir Verstapens, kurš par pieciem punktiem apsteidz Hamiltonu. 
 

 
Visi komentāri
 
gunbox 15.septembris 2021 10:55
0 0 Atbildēt

Man īsti nav skaidrs sods. Tur tak skaidri redzams, ka Hamiltons pats spieda ārā no trases Verstapenu. Hamitons jau pirmajā līkumā iegāja ignorējot otru auto sānos. Un pirms ieiešanas otrā līkumā, otram auto vispār nedeva vietu. Kur viņam pie tiem ātrumiem bija likties? Cerēja uz godaprātu. Kāpēc Verstapenam būtu jāzīlē Hamiltona lēmumi, kurš izlīdis tikko no boksiem? Primārais vainīgais ir Hamiltons.

BLM 15.septembris 2021 19:56
0 0 Atbildēt

Kā nav skaidrs?

Rasismam F1 nav vietas, tāpēc pārējiem jāprotas...

F1 16.septembris 2021 10:28
0 0 Atbildēt

Tas bija "racing acident", sodu piemērot nevajadzēja, bet nav arī tā, kā Tu saki, jo Hamis bija vadībā arī braucot ārā no līkuma, ja vsiem būtu jārīkojas pēc principa kādu tu šeit apraksti, tad sanāk, ka braicot līkumā tev vienkārši būtu jāļauj sevi apdzīt tam, kurš atruma brauc pa iekšmalu, esi reāls tas būtubpilnīgs sviests....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti